by Czech

by German

by English

by Spanish

by French

by Greek

by Italian

by Dutch

by Portuguese

by SwedishΜην φοβηθείτε την οδοντιατρική home page

«Διαπιστώνω ότι τα περισσότερα άτομα μάλλον θα άνοιγαν τις κοιλιές τους για πεντακόσια δολάρια από να τραβήξουν ένα δόντι για πέντε."

Martin H. Fischer

 

 
Μην φοβηθείτε την οδοντιατρική

 

 

 Dental care. Μην φοβηθείτε την οδοντιατρική.

Το ορατό μέρος ενός δοντιού, διαφορετικά γνωστό ως κορώνα, είναι μόνο μια μικρή μερίδα του συστήματος διαβίωσης. Η κορώνα αποτελείται από το σμάλτο, η σκληρότερη ουσία που βρίσκεται μέσα στο σώμα. Είναι κόκκαλο που έχει εμπλουτιστεί με τα μεγάλα ποσοστά του ασβεστίου. Εκείνο το � s γιατί οι άνθρωποι που πίνουν τα μέρη του γάλακτος ή παίρνουν τα συμπληρώματα ασβεστίου έχουν τα ισχυρά κόκκαλα και τα δόντια. Το σμάλτο είναι το παχύτερο στην κορώνα, και λεπτύτερο κοντινό οι ρίζες των δοντιών.

Καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής σας καταλήγετε την κατοχή 2 απολύτως διαφορετικών συνόλων δοντιών. Το αρχικό σύνολο είναι τα δόντια μωρών (αποβαλλόμενα δόντια) που πέφτουν τελικά έξω. Είναι πιό άσπροι, μαλακότεροι, και λιγότερο εύρωστοι από τα ενήλικα δόντια. Ως εκ τούτου, τείνουν να φθείρουν πολύ γρηγορότερα από τα μόνιμα δόντια, αλλά πέφτουν επίσης έξω για να κάνουν το χώρο για τους. Σιγουρεμένος ότι εκεί � s αρκετό διάστημα στο κενό που προκαλείται από ένα χαμένο δόντι μωρών είναι σημαντικό για τα υγιή ενήλικα δόντια.

Οι νέες εξελίξεις περιλαμβάνουν την εμφύτευση των τεχνητών δοντιών ή των δεσμευτικών θέσεων στις γόμμες ή τη γνάθο αντιβιοτική ίνα για την περιοδοντική ασθένεια χειρουργική επέμβαση καναλιών ρίζας, μια διαδικασία που βελτιώνει τον πόνο επιτρέποντας στα δόντια για να παραμείνει σε ισχύ και σχεδόν ανώδυνα λέιζερ στις οδοντικές κοιλότητες επισκευής, συνήθως που καθιστούν την τοπική αναισθησία περιττή.

Τα μοσχεύματα είναι μεγάλα για την αντικατάσταση των ελλειπόντων δοντιών. Είναι σημαντικό ότι έχετε αρκετό κόκκαλο στον τομέα των ελλειπόντων δοντιών για τα μοσχεύματα που συνδέονται με. Τα μοσχεύματα όχι μόνο χρησιμοποιούνται για να αντικαταστήσουν ένα δόντι, αλλά μάλλον τους ανθρώπους που χάνουν των περισσότερων, εάν όχι όλα, των δοντιών τους ωφελούνται πολύ επίσης. Τα μοσχεύματα χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο για να αντικαταστήσουν ορισμένους τύπους γεφυρών και μετακινούμενων μερικών οδοντοστοιχιών.

Εάν χάνετε ένα δόντι ή τα όλα δόντια σας, τα μοσχεύματα μπορούν καλά να είναι για σας. Εφ' όσον έχετε αρκετό κόκκαλο στον τομέα του ελλείποντος δοντιού για να διευκολύνετε το αγκυροβόλιο των μοσχευμάτων, αυτή η διαδικασία μπορεί να παραγάγει τα τεράστια αποτελέσματα. Εάν δεν έχετε αρκετό κόκκαλο για αυτόν το λόγο, ένα εμβόλιο κόκκαλων μπορεί να είναι απαραίτητο.

Η διαδικασία μοσχευμάτων είναι μια χειρουργική τοποθέτηση του μοσχεύματος ή των μοσχευμάτων στο κόκκαλο σαγονιών σας που απαιτεί τρία στην εξάμηνη θεραπεύοντας περίοδο πριν από την αποκατάσταση μοσχευμάτων για να αντικαταστήσει το ελλείποντα δόντι ή τα δόντια. Κατά τη διάρκεια αυτού του θεραπεύοντας χρόνου, το κόκκαλο αυξάνεται σε και γύρω από το μόσχευμα τιτανίου δημιουργώντας μια πολύ ισχυρή υποστήριξη. Τα οδοντικά μοσχεύματα μπορούν να απορριφθούν. Συνήθως αντικαθίστανται με ένα άλλο μόσχευμα ενός ελαφρώς μεγαλύτερου μεγέθους. Το ποσοστό απόρριψης ή «αποτυχίας» είναι ελάχιστο, μόνο 1 2% όλων των διαδικασιών μοσχευμάτων. Πρέπει να πάτε χωρίς φθορά των οδοντοστοιχιών σας για μια ημέρα σε δύο εβδομάδες μετά από μια τοποθέτηση μοσχευμάτων. Αφότου «έχει πάρει» το μόσχευμα και έχετε θεραπεύσει αρκετά, μια πολύ φυσική κορώνα τοποθετείται στο μόσχευμα.

Όταν ελλείπων ένα δόντι, ο καλλυντικός οδοντίατρός σας μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα βατραχοπέδιλο για να γεμίσει το διάστημα. Ένα βατραχοπέδιλο είναι ένα ψεύτικο δόντι για να πάρει προσωρινά τη θέση ενός ελλείποντος δοντιού προτού να τοποθετηθεί η μόνιμη κορώνα στο μόσχευμα. Ένα βατραχοπέδιλο μπορεί να συνδεθεί μέσω είτε ενός καλωδίου είτε ενός πλαστικού κομματιού που ταιριάζει στη στέγη του στόματός σας. Τα βατραχοπέδιλα προορίζονται να είναι μια προσωρινή λύση αναμένοντας τη μόνιμη κορώνα που τοποθετείται στο μόσχευμά σας.

Η λεύκανση δοντιών μπορεί να ολοκληρωθεί πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Εξέτασε μια καλλυντική διαδικασία, η λεύκανση δοντιών έχει γίνει πολύ δημοφιλής τα τελευταία χρόνια με την ανάπτυξη των διάφορων μεθόδων που κυμαίνονται από τα προϊόντα φαρμακείων ως τις οδοντικές επισκέψεις.

Ενώ δεν υπάρχει καμία ιατρική ανάγκη να λευκαθούν τα δόντια, είναι μια διαδικασία που μπορεί να ασκήσει μεγάλη επίδραση στον αυτοσεβασμό ενός προσώπου. Τα σοβαρά κιτρινισμένα ή αποχρωματισμένα δόντια μπορούν να καταστήσουν ένα πρόσωπο ενσυνείδητο και απρόθυμο να χαμογελάσει.

Οι οδοντίατροι είναι σε θέση να παρέχουν την πιό δραματική λεύκανση δοντιών. Μερικοί ασθενείς επιλέγουν μια καθαρή εξάρτηση που παρέχει τα αποτελέσματα σε μερικές ημέρες, ενώ επιλέγουν άλλοι μια μονόωρη διαδικασία ότι προηγμένες τεχνολογίες χρήσεων για να λευκάνουν αμέσως τα δόντια αναπτήρας διάφορων σκιών. Οι καθαρές εξαρτήσεις περιλαμβάνουν συνήθως τους συνήθεια-κατάλληλους δίσκους με ένα λευκαίνοντας πήκτωμα carbamide του υπεροξειδίου, που φοριέται για αρκετές ώρες τη φορά κατά τη διάρκεια κάποιου αριθμού εβδομάδων όπως καθορίζεται από τον οδοντίατρο. Αυτές οι εξαρτήσεις είναι συνήθως λιγότερο ακριβές από την ένας-επίσκεψη λευκαίνοντας τις διαδικασίες.

Μερικοί τύποι αποχρωματισμών δοντιών είναι δύσκολο να λευκαθούν και να μεταχειριστούν. Τα δόντια που έχουν υποβληθεί στο τραύμα μπορούν να σκουρύνουν σημαντικά, και να αντισταθούν σε οποιαδήποτε διαδικασία λεύκανσης. Μερικά φάρμακα έχουν επιπτώσεις στα μικρά παιδιά όταν διαμορφώνουν αρχικά τα δόντια τους και μπορούν επίσης να είναι σχεδόν αδύνατα να μεταχειριστούν. Οι οδοντίατροι θα είναι σε θέση να πουν ποιες καταστάσεις μπορούν να οδηγήσουν στον χλωρίνη-ανθεκτικό αποχρωματισμό, και να παρέχουν τις συμβουλές για τον τρόπο με τον οποίο οι αποτελεσματικές διάφορες επεξεργασίες μπορούν να είναι. Σε περιπτώσεις ακραίου αποχρωματισμού που δεν μπορεί να υποβληθεί στα κοινά δόντια που λευκαίνουν τις διαδικασίες, οι καπλαμάδες πορσελάνης που εφαρμόζονται στα δόντια μπορούν να είναι μια εναλλακτική λύση.

Η σύνδεση είναι μια σύνθετη πλήρωση ρητίνης που τοποθετείται στα πίσω δόντια καθώς επίσης και τα μπροστινά δόντια. Τα σύνθετα είναι η λύση γιατί η αποκατάσταση αποσυντέθηκε δόντια, παραγωγή των καλλυντικών βελτιώσεων και ακόμη και αλλαγή του χρώματος των δοντιών σας ή η αναδιαμόρφωση των δοντιών. Η σύνδεση θα φωτίσει οποιουσδήποτε λεκέδες που μπορείτε να έχετε, να κλείσετε επάνω τα δευτερεύοντα χάσματα και μπορείτε να χρησιμοποιηθείτε για να διορθώσετε τα στριμμένα δόντια.

Βασικά, η σύνδεση θα καλύψει οποιεσδήποτε φυσικές ρωγμές εφαρμόζοντας ένα λεπτό επίστρωμα ενός πλαστικού υλικού στην μπροστινή επιφάνεια των δοντιών σας. Μετά από αυτό, ο καλλυντικός οδοντίατρός σας θα εφαρμόσει ένα συνδέοντας υλικό και sculpt, το χρώμα και θα το διαμορφώσει για να παρέχει ένα παρακαλώντας αποτέλεσμα. Ένα μεγάλης έντασης φως σκληραίνει έπειτα το πλαστικό, και η επιφάνεια είναι λεπτά γυαλισμένη.

Η ρητίνη έρχεται σε πολλές σκιές έτσι ώστε μπορούμε να την ταιριάξουμε με τα φυσικά δόντια σας. Λόγω των στρωμάτων σχετικών, αυτή η διαδικασία θα πάρει ελαφρώς περισσότερο από τις παραδοσιακές ασημένιες γαρνιτούρες επειδή τα πολλαπλάσια στρώματα του συνδέοντας υλικού εφαρμόζονται. Χαρακτηριστικά να συνδέσει διαρκεί μια ώρα σε δύο ώρες ανάλογα με την ιδιαίτερη περίπτωσή σας.

Στις περιοχές του στόματός σας που είναι κάτω από τη λιγότερη πίεση, όπως τα μπροστινά δόντια σας, μια cantilever γέφυρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Cantilever οι γέφυρες χρησιμοποιούνται όταν υπάρχουν δόντια μόνο σε μια πλευρά του ανοιχτού χώρου. Οι γέφυρες μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνό σας ασθένειας γόμμας, να βοηθήσουν να διορθώσουν μερικά ζητήματα δαγκωμάτων και να βελτιώσουν ακόμη και την ομιλία σας. Οι γέφυρες απαιτούν τη δέσμευσή σας για τη σοβαρή προφορική υγιεινή, αλλά θα διαρκέσουν τόσο πολλά δέκα έτη ή περισσότερο.

Εάν εσείς ένα διάστημα από ένα ελλείπον δόντι, μια γέφυρα θα είναι επί παραγγελία για να συμπληρώσει το διάστημα με ένα ψεύτικο δόντι. Το ψεύτικο δόντι συνδέεται από τη γέφυρα με τα δύο άλλα δόντια γύρω από το διάστημα - γεφυρώνοντας τους από κοινού.

Ο καλλυντικός οδοντίατρός σας θα προετοιμάσει τα δόντια σας από κάθε πλευρά του διαστήματος για το ψεύτικο δόντι. Θα σας δοθεί ένα ήπιο αναισθητικό σε ναρκωμένο η περιοχή, και ο καλλυντικός οδοντίατρος θα αφαιρέσει μια περιοχή κάθε συναρμογής (δόντια από κάθε πλευρά του διαστήματος) που προσαρμόζει για το πάχος της κορώνας. Όταν αυτά τα δόντια έχουν ήδη τις γαρνιτούρες, μέρος της πλήρωσης μπορεί να αφεθεί σε ισχύ για να βοηθήσει ως ίδρυμα για την κορώνα.

Δεδομένου ότι γερνάμε, οι πολύτα από εμάς βρίσκονται με τα δόντια που δεν είναι πλέον δομικά υγιή. Τα κανάλια ρίζας, οι χαμένες γαρνιτούρες, η αποσύνθεση κάτω από μια πλήρωση, η σμίλευση και το ράγισμα του σμάλτου είναι όλα τα πράγματα που μπορούν να οδηγήσουν στις ατέλειες μεγάλης κλίμακας στην επιφάνεια ενός δοντιού. Όταν η ολόκληρη επιφάνεια του δοντιού είναι ένα πρόβλημα, αλλά το σύστημα ρίζας είναι άθικτο, μια δύναμη κορωνών είναι ακριβώς τι οι διαταγές οδοντιάτρων.

Αλέθοντας τα δόντια σας, ένα ανάρμοστη δάγκωμα, μια ηλικία, οι γαρνιτούρες και η αποσύνθεση δοντιών μπορούν όλες τους παράγοντες στη φθορά κάτω, το ράγισμα ή τη θραύση των δοντιών σας. Οι οδοντικές κορώνες καλύπτουν την ολόκληρη ορατή επιφάνεια του επηρεασθε'ντος δοντιού σας και προσθέτουν τη δύναμη, τη διάρκεια και τη σταθερότητα δοντιών.

Ο καλλυντικός οδοντίατρός σας θα είναι σε θέση συνήθως στις προβληματικές περιοχές σημείων στο στόμα σας που μόλυβδος δυνάμεων στη ζημία δοντιών και μια ανάγκη για τις κορώνες. Τα σχέδια μασήματος διαδραματίζουν έναν μεγάλο ρόλο επίσης. Με επιλεκτικά να αλέσει τις άκρες των μέσων και πίσω δοντιών σας (αποκαλούμενων cusps) θα αλλάξει το δάγκωμά σας για να μειώσει την πίεση στα δόντια -κινδύνου.

Αυτό το τμήμα της καλλυντικής περιοχής πληροφοριών οδοντιατρικής μας παρέχει σε σας κάποιο υπόβαθρο στους οδοντικούς καπλαμάδες, και σύνθετοι καπλαμάδες και καπλαμάδες πορσελάνης. Οι οδοντικοί καπλαμάδες, αποκαλούμενοι μερικές φορές καπλαμάδες δοντιών, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να διορθώσουν και τα προβλήματα χρώματος και μορφής.

Οι οδοντικοί καπλαμάδες μπορούν να γίνουν από την πορσελάνη ή από τα σύνθετα υλικά ρητίνης. Οι καπλαμάδες πορσελάνης αντιστέκονται στους λεκέδες καλύτερα από τους καπλαμάδες ρητίνης και τον καλύτερο μίμο το φως που απεικονίζει τις ιδιότητες των φυσικών δοντιών. Οι καπλαμάδες ρητίνης είναι λεπτύτεροι και απαιτούν την αφαίρεση λιγότεροι της επιφάνειας δοντιών πριν από την τοποθέτηση. Θα πρέπει να συζητήσετε την καλύτερη επιλογή του υλικού καπλαμάδων για σας με τον οδοντίατρό σας.

Ο αποχρωματισμός σμάλτων δοντιών μπορεί να προκληθεί από το λέκιασμα, τη γήρανση, ή τη χημική ζημία στα δόντια. Μερικές από τις πιό κοινές αιτίες του αποχρωματισμού δοντιών είναι φάρμακα, καφές, τσάι ή τσιγάρα. Οι άνθρωποι που πίνουν τα σημαντικά ποσά μη αλκοολούχων ποτών κόλας μπορούν να δοκιμάσουν το παρόμοιο λέκιασμα.

Οι σύνθετες ρητίνες μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να ενισχύσουν την εμφάνιση οποιουδήποτε δοντιού, το οποίο είναι μια συνδέοντας διαδικασία δοντιών. Η σύνθετη ρητίνη θα ενισχύσει και θα ενισχύσει τη φυσική δομή δοντιών όπως κάνει με τη χρήση ως οδοντική πλήρωση.

Ένα πρόσθετο οδοντικό υλικό χρησιμοποιείται έπειτα για να ανοίξει τους πόρους της οδοντίνης του δοντιού σας και τραχύνει επάνω την επιφάνεια του εκτεθειμένου σμάλτου. Αυτό επιτυγχάνει τον καλύτερο και ισχυρότερο δεσμό. Η ρητίνη δεσμών εφαρμόζεται για να κολλήσει το σύνθετο στο δόντι σας. Αυτό το υλικό αποτελείται από την ίδια οδοντική ρητίνη όπως το σύνθετο εντούτοις αυτό είναι πολύ περισσότερο ρευστό. Αυτό το στρώμα έπειτα και θεραπεύεται με ένα πολύ φωτεινό φως.

Δεν υπάρχει κανένας γνωστός κίνδυνος υγείας τις σύνθετες γαρνιτούρες. Εάν μια τέτοια πλήρωση δεν πρόκειται να είναι αρκετή να προστατεύσει το χαλασμένο δόντι σας, ή εάν το σμάλτο δοντιών σας είναι λεπτό και θα σπάσει εύκολα, ή εάν το δόντι σας είχε ένα κανάλι ρίζας που αποδυνάμωσε τον όρο δοντιών σας, το δόντι σας μπορεί να απαιτήσει την πρόσθετη προστασία όπως μια κορώνα.

Μην φοβηθείτε την οδοντιατρική. Dental care.


Ορισμοί

Καπλαμάς


Οδοντικά μοσχεύματα


Οδοντικές γαρνιτούρες


Οδοντοστοιχίες


αναισθησία


γέφυρα


λεύκανση δοντιών


οδοντικές κοιλότητες


οδοντική κορώνα


πορσελάνη


στοματολογία


Looking for beauty. That's here.


 

 Sitemap

Πληροφορίες στο παρόν έγγραφο περίπου Dental care ονομασμένος Μην φοβηθείτε την οδοντιατρική είναι για το τέλος - χρήση του χρήστη μόνο και δεν μπορεί να πωληθεί, να ανακατανεμηθεί ή ειδάλλως να χρησιμοποιηθεί για εμπορικούς λόγους. Οι πληροφορίες είναι μια εκπαιδευτική ενίσχυση μόνο. Δεν προορίζεται ως ιατρικές συμβουλές για τους ιδιαίτερες όρους ή τις μεταχειρήσεις Dental care. Επιπλέον, η κατασκευή και η διανομή των βοτανικών ουσιών δεν είναι ρυθμίζω τώρα στις Ηνωμένες Πολιτείες, και κανένα ποιοτικό πρότυπο δεν υπάρχει αυτήν την περίοδο όπως την ιατρική εμπορικού σήματος και τη γενική ιατρική. Συζήτηση για Dental care στο γιατρό, τη νοσοκόμα ή το φαρμακοποιό σας πριν μετά από οποιαδήποτε ιατρική θεραπευτική αγωγή που βλέπει εάν είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για σας.

© Copyright 2007 Health Community of Argentina, Dental care section.1

[Hide Window]
This page is an archived page courtesy of the geocities archive project 
Report this page