Woman health. Εμμηνόπαυση τι συμβαίνει;. Czech plastic surgery and dental care clinic as your way to health and beauty.


on Czech about Εμμηνόπαυση τι συμβαίνει;

on German about Εμμηνόπαυση τι συμβαίνει;

on English about Εμμηνόπαυση τι συμβαίνει;

on Spanish about Εμμηνόπαυση τι συμβαίνει;

on French about Εμμηνόπαυση τι συμβαίνει;

on Greek about Εμμηνόπαυση τι συμβαίνει;

on Italian about Εμμηνόπαυση τι συμβαίνει;

on Dutch about Εμμηνόπαυση τι συμβαίνει;

on Portuguese about Εμμηνόπαυση τι συμβαίνει;

on Swedish about Εμμηνόπαυση τι συμβαίνει;Εμμηνόπαυση τι συμβαίνει; home page

 

 

 
Εμμηνόπαυση τι συμβαίνει;

 

 

 

 

Woman health. Εμμηνόπαυση τι συμβαίνει;.

Menopausal συμπτώματα

Ποιοι γιατροί καλούν επίσημα την εμμηνόπαυση είναι ένα γεγονός - συγκεκριμένα, το σημείο στο οποίο παίρνετε την τελευταία εμμηνορροϊκή περίοδό σας. Αυτή η μόνιμη διακοπή της εμμηνόρροιας χαρακτηρίζεται συνήθως μέχρι 12 διαδοχικούς μήνες της κατοχής καμίας περιόδου. Οι περισσότερες γυναίκες δοκιμάζουν την εμμηνόπαυση από 40 έως 58 ετών, με μια μεσαία ηλικία 51.4 έτη.

Μια γυναίκα λέγεται ότι είναι στην εμμηνόπαυση αφότου έχει πάει για ένα πλήρες έτος χωρίς περιόδους. Ενώ οι περισσότερες γυναίκες στις Ηνωμένες Πολιτείες περνούν από την εμμηνόπαυση γύρω από ηλικία 51, ένας μικρός αριθμός θα δοκιμάσει την εμμηνόπαυση από την ηλικία 40 ή τόσο αργά όσο η πρόσφατη δεκαετία του '50 τους. Σπάνια, η εμμηνόπαυση εμφανίζεται μετά από την ηλικία 60. Όταν η εμμηνόπαυση εντοπίζεται πριν από την ηλικία 40, θεωρείται ανώμαλη ή πρόωρη εμμηνόπαυση.

Για τις περισσότερες γυναίκες, η εμμηνόπαυση είναι μια κανονική διαδικασία. Εάν μια γυναίκα έχει αφαιρέσει τις ωοθήκες της από τη χειρουργική επέμβαση ή είχε τη ζημία στις ωοθήκες της για άλλους λόγους, όπως η θεραπεία ακτινοβολίας, μπορεί να γίνει menopausal από εκείνη την διαδικασία.

Μερικές γυναίκες δεν έχουν οποιαδήποτε συμπτώματα κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης ή έχουν μόνο μερικά συμπτώματα. Άλλοι αναπτύσσουν τη διατάραξη και ακόμη και τα αυστηρά, βλαβερά συμπτώματα. Οι μελέτες των γυναικών σε όλο τον κόσμο προτείνουν ότι οι διαφορές στον τρόπο ζωής, τη διατροφή και τη δραστηριότητα μπορούν να διαδραματίσουν έναν ρόλο στη δριμύτητα και ο τύπος γυναικών συμπτωμάτων έχει κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης. Τα συμπτώματα μπορούν να παρατηρηθούν για αρκετούς μήνες στα έτη πριν από την τελευταία εμμηνορροϊκή περίοδο και μπορούν να συνεχιστούν για αρκετά έτη κατόπιν.

Σαν πτώση επιπέδων οιστρογόνου, η φυσική μείωση λιπαντικών του κόλπου. Η επένδυση του κόλπου γίνεται βαθμιαία λεπτύτερη και λιγότερο ελαστική (λιγότερο ικανός να τεντώσει). Αυτές οι αλλαγές μπορούν να αναγκάσουν το φύλο για να είναι ανήσυχο ή επίπονο. Μπορούν επίσης να οδηγήσουν στην ανάφλεξη στον κόλπο γνωστό ως ατροφικό vaginitis. Αυτές οι αλλαγές μπορούν να καταστήσουν μια γυναίκα πιθανότερη να αναπτύξει τις κολπικές μολύνσεις από τις μολύνσεις ζύμης ή βακτηριακό overgrowth και ουρικών κομματιών.

Ο ύπνος συχνά ενοχλείται από τις νυχτερινές καυτές λάμψεις. Μια μακροπρόθεσμη έλλειψη ύπνου μπορεί να οδηγήσει στις αλλαγές στις διαθέσεις και τις συγκινήσεις. Οι χημικές αλλαγές που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης δεν αυξάνουν τον κίνδυνο κατάθλιψης. Εντούτοις, πολλές γυναίκες δοκιμάζουν σημαντική ζωή αλλάζουν κατά τη διάρκεια της μέσης ηλικίας τους συμπεριλαμβανομένων των διαταραχών εμμηνόπαυσης και ύπνου, οι οποίες μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο την κατάθλιψη.

Δεδομένου ότι τα επίπεδα οιστρογόνου μειώνονται και παραμένουν χαμηλά κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης, ο κίνδυνος την οστεοπόρωση αυξάνεται. Ο κίνδυνος είναι μέγιστος για τις λεπτές, λευκές ή ελαφρύς-ξεφλουδισμένες γυναίκες. Μπορείτε να βοηθήσετε να προλάβετε την οστεοπόρωση με να πάρετε αρκετή βιταμίνη d μέσω του φωτός του ήλιου ή ενός καθημερινού multivitamin, που τρώει μια διατροφή πλούσια σε ασβέστιο και που εκτελεί την κανονική άσκηση. Οι γυναίκες πρέπει να αρχίσουν αυτά τα μέτρα πολύ προτού να αρχίσει η εμμηνόπαυση. Αυτό είναι επειδή οι γυναίκες αρχίζουν να χάνουν τη μάζα κόκκαλων από την ηλικία 30 αλλά τα σπασίματα ως αποτέλεσμα της οστεοπόρωσης δεν εμφανίζονται μέχρι 10 έως 15 έτη μετά από την εμμηνόπαυση.

Μια άλλη δοκιμή είναι ενδομήτρια βιοψία. Μια ενδομήτρια βιοψία είναι μια διαδικασία γραφείων στην οποία ένα μικροσκοπικό κομμάτι του ενδομήτριου ιστού από μέσα από τη μήτρα λαμβάνεται και εξετάζεται κάτω από ένα μικροσκόπιο για τα σημάδια του καρκίνου. Αυτή η δοκιμή μπορεί να γίνει όταν έχει μια γυναίκα την ανώμαλη, συχνή ή βαριά αιμορραγία, αλλά δεν συστήνεται συνήθως ως δοκιμή για την εμμηνόπαυση.

Το Perimenopause διαρκεί συνήθως τρία έως πέντε έτη αλλά μπορεί να πάρει μόνο δύο έτη ή τόσο πολλών όπως οκτώ έτη για μερικές γυναίκες. Οι αλλαγές στο σώμα που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης τελευταίας για το υπόλοιπο της ζωής μιας γυναίκας. Εντούτοις οι καυτές λάμψεις βελτιώνονται συνήθως με την πάροδο του χρόνου, γίνοντας λιγότερο συχνές και λιγότερο αυστηρές

Η εμμηνόπαυση είναι ένα φυσικό γεγονός και δεν μπορεί να αποτραπεί. Τα φάρμακα, η διατροφή και η άσκηση μπορούν να αποτρέψουν ή να αποβάλουν μερικά συμπτώματα της εμμηνόπαυσης και να βελτιώσουν την ποιότητα μιας γυναίκας της ζωής καθώς γίνεται παλαιότερη.

Εντούτοις, τα πρόσφατα στοιχεία έχουν δείξει ότι υπάρχουν μερικοί κίνδυνοι που συνδέονται με τη χρήση αυτών των φαρμάκων. Η θεραπεία οιστρογόνου μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων, του κτυπήματος, του καρκίνου του μαστού και θρόμβων αίματος σε έναν μικρό αριθμό γυναικών. Αφ' ενός, αποτρέπει τα σπασίματα και μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου κόλου. Επομένως, η απόφαση να χρησιμοποιηθεί η θεραπεία αντικατάστασης ορμονών για να μεταχειριστεί τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης είναι μια μεμονωμένη απόφαση. Μια γυναίκα πρέπει να μιλήσει στο γιατρό της για τους κινδύνους και τα οφέλη θεραπείας αντικατάστασης ορμονών για την.

Τα φάρμακα όπως το venlafaxine (Effexor) και το paroxetine (Paxil) είναι συχνά η πρώτη επιλογή για τις γυναίκες με τις καυτές λάμψεις που δεν είναι στη θεραπεία αντικατάστασης ορμονών. Ανακουφίζουν τα συμπτώματα των καυτών λάμψεων σε 60% των γυναικών.

Το Etidronate (Didronel), alendronate (Fosamax) και άλλα παρόμοια φάρμακα είναι τα αποτελεσματικότερα φάρμακα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για και να προλάβουν και να θεραπεύσουν την οστεοπόρωση. Αυξάνουν την πυκνότητα κόκκαλων και μειώνουν τον κίνδυνο σπασιμάτων.

Δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ του χρόνου της πρώτης περιόδου μιας γυναίκας και της ηλικίας της στην εμμηνόπαυση. Η ηλικία στην εμμηνόπαυση δεν επηρεάζεται από τη φυλή, το ύψος, τον αριθμό παιδιών ή τη χρήση μιας γυναίκας των προφορικών αντισυλληπτικών.
Το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο έχει επιπτώσεις στα εκατομμύρια των γυναικών κάθε μήνα

Οι πονοκέφαλοι, bloating, η οξυθυμία, η κατάθλιψη και η κούραση είναι ακριβώς μερικά από τα δυσάρεστα συμπτώματα του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου, το οποίο έχει επιπτώσεις στα εκατομμύρια των γυναικών κάθε μήνα. Αλλά ευτυχώς, PMS -- εν τούτοις ευρέως θεωρημένος για να είναι ένα αποτέλεσμα των αλλαγών στα επίπεδα ορμονών κατά τη διάρκεια του εμμηνορροϊκού κύκλου μιας γυναίκας -- δεν είναι εξ ολοκλήρου πέρα από τον έλεγχο μιας γυναίκας.

Η εμμηνορροϊκή ανακύκλωση στις γυναίκες προκύπτει από μια σύνθετη αλληλεπίδραση των αναπαραγωγικών ορμονών που ξεχύνονται σαν θάλασσα και υποχωρούν στα διάφορα σημεία κατά τη διάρκεια ενός περίπου σεληνιακού μήνα (28 ημέρες).

Πολλές γυναίκες περνούν μέσω του κύκλου μετά από τον κύκλο, μακάρια απληροφόρητο της αύξησης και της πτώσης αυτών των ορμονών εκτός από κατά τη διάρκεια το συγκεκριμένο αρκετές ημέρες της αιμορραγίας. Τόσο πολλοί όπως το ένα τρίτο των γυναικών, εντούτοις, υφίσταται τα δυσάρεστα συμπτώματα που συσχετίζουν με τις ορμονικές διακυμάνσεις κατά τη διάρκεια ειδικά των τελευταίων 7 έως 14 ημερών του μηνιαίου κύκλου τους. Για ίσως 1 σε 10 αυτών των γυναικών, τα συμπτώματα--αποκαλούμενο προεμμηνορροϊκό σύνδρομο ή PMS--τους ενοχλήστε σχεδόν κάθε μήνα, ενώ άλλες γυναίκες υποφέρουν μόνο περιοδικά.

Από τις έρευνες, τόσο πολλές όπως το ένα τρίτο των γυναικών πάσχει από τα pMS-σχετικά συμπτώματα όπως οι ορμόνες τους κυμαίνονται στην περασμένη εβδομάδα ή τους δύο από το μηνιαίο κύκλο τους.

Τα Primrose ορυκτέλαια, flaxseed το έλαιο, lavender, ο μαϊντανός, η γύρη μελισσών και τα αδιάφθορα μούρα, που χρησιμοποιούνται ευρέως στην Ευρώπη, είναι άλλες αποδεδειγμένες φυσικές θεραπείες που μπορούν να διευκολύνουν τα κοινά συμπτώματα.

Πολλές γυναίκες με το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο έχουν την υψηλή ζάχαρη και τις υψηλές γαλακτοκομικές παχιές εισαγωγές, και οι δύο από τις οποίες χαμηλότερες τιμές μαγνήσιου στο αίμα. Το συμπληρωματικό μαγνήσιο εμφανίζεται να είναι μια ανάγκη, ιδιαίτερα στα πρόσωπα που παίρνουν λίγο μαγνήσιο από το ύδωρ τους.

Οι pMS-πάσχοντες είναι επίσης συχνά ανεπαρκείς στο ασβέστιο, τον ψευδάργυρο και τις β-βιταμίνες, ιδιαίτερα τη βιταμίνη B6, και μπορούν συχνά να ωφεληθούν πολύ από τη συμπλήρωση.

Οι εμπειρογνώμονες δεν είναι ακόμα βέβαιοι ακριβώς τι προκαλεί PMS. Κάποια έρευνα δείχνει ότι αφορά τις ορμονικές αλλαγές που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια του εμμηνορροϊκού κύκλου μιας γυναίκας. Τα συμπτώματα μπορούν να προκύψουν κατά τη διάρκεια της ωογένεσης ή αμέσως πριν από τα menses, ή μπορούν να εμφανιστούν, να εξαφανιστούν και να επανεμφανιστούν κατά τη διάρκεια του ίδιου κύκλου. Για περίπου τον έναν σε 20 γυναίκες, ο συνδυασμός είναι τόσο κακός που δημιουργεί μια γενική κατάθλιψη που έχει επιπτώσεις στην καθημερινή πορεία των ζωών τους.

Εάν έχετε τα εμμηνορροϊκά προβλήματα, μπορείτε να είστε σε θέση να τα ανακουφίσετε με τη διατροφή. Οι επιστήμονες από καιρό ξέρουν ότι τα τρόφιμα μπορούν να επηρεάσουν το θηλυκό οιστρογόνο ορμονών, έχοντας επιπτώσεις στην εμμηνόρροια, και ότι οι υδατάνθρακες συνδέονται έντονα με το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο (PMS). Τώρα η έρευνα αποκαλύπτει εκπληκτικές νέες ενδείξεις για το πώς ορισμένες τρόφιμα και θρεπτικές ουσίες, συμπεριλαμβανομένου του ασβεστίου, του μαγγάνιου, και ειδικά του διαιτητικού λίπους και της χοληστερόλης, μπορούν να επηρεάσουν την εμμηνόρροια.

Αν και όχι ο καθένας συμφωνεί με επάνω ακριβώς γιατί συμβαίνει, ευρέως γίνεται αποδεκτό ότι οι υδατάνθρακες μπορούν να ενεργήσουν ως ανελκυστήρες διάθεσης, να ανακουφιστούν ιδιαίτερα ορισμένοι τύποι καταθλίψεων, όπως τα μπλε που έρχονται με το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο και τις κάτω διαθέσεις της εποχιακής συναισθηματικής αναταραχής.

Chlorella ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, προωθεί την υγεία εντέρων, βοηθά να αποτοξινώσει το σώμα, ανακουφίζει τα πεπτικά και δωδεκαδακτυλικά έλκη, παλεύει τη μόλυνση, και βοηθά να αντιδράσει στην ταλάντευση κούρασης και διάθεσης που συνδέεται με το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο (PMS) και perimenopause.
Εμμηνόπαυση τι συμβαίνει;. Woman health.


Εξήγηση καθορισμού

Chlorella


PMS


Perimenopause


Ανησυχία


Εμμηνόπαυση


Οιστρογόνο


Προγεστερόνη


βιοψία


κατάθλιψη


κλιμακτήριος


οιστρογόνο


ορμόνη


οστεοπόρωση


πίεση


προγεστερόνη


προεμμηνορροϊκό σύνδρομο


τεστοστερόνη


Czech plastic surgery and dental care clinic as your way to health and beauty.


 

 Sitemap

Πληροφορίες στο παρόν έγγραφο περίπου Woman health ονομασμένος Εμμηνόπαυση τι συμβαίνει; είναι για το τέλος - χρήση του χρήστη μόνο και δεν μπορεί να πωληθεί, να ανακατανεμηθεί ή ειδάλλως να χρησιμοποιηθεί για εμπορικούς λόγους. Οι πληροφορίες είναι μια εκπαιδευτική ενίσχυση μόνο. Δεν προορίζεται ως ιατρικές συμβουλές για τους ιδιαίτερες όρους ή τις μεταχειρήσεις Woman health. Επιπλέον, η κατασκευή και η διανομή των βοτανικών ουσιών δεν είναι ρυθμίζω τώρα στις Ηνωμένες Πολιτείες, και κανένα ποιοτικό πρότυπο δεν υπάρχει αυτήν την περίοδο όπως την ιατρική εμπορικού σήματος και τη γενική ιατρική. Συζήτηση για Woman health στο γιατρό, τη νοσοκόμα ή το φαρμακοποιό σας πριν μετά από οποιαδήποτε ιατρική θεραπευτική αγωγή που βλέπει εάν είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για σας.

© Copyright 2007 European Health Ring, Woman health section.1

[Hide Window]
This page is an archived page courtesy of the geocities archive project 
Report this page
[Close Window]

Hi, from the team at www.geocitiesarchive.com

We apologise for the interruption but can you

We need your help spreading the word about the geocities archive.

Please use the social links to the left and if possible add a link to https://www.geocitiesarchive.org from your blog or website.

Thank you :)