Page archived courtesy of the Geocities Archive Project
by Czech around Vrouw en tijd van menopause
by Czech

by German around Vrouw en tijd van menopause
by German

by English around Vrouw en tijd van menopause
by English

by Spanish around Vrouw en tijd van menopause
by Spanish

by French around Vrouw en tijd van menopause
by French

by Greek around Vrouw en tijd van menopause
by Greek

by Italian around Vrouw en tijd van menopause
by Italian

by Dutch around Vrouw en tijd van menopause
by Dutch

by Portuguese around Vrouw en tijd van menopause
by Portuguese

by Swedish around Vrouw en tijd van menopause
by SwedishVrouw en tijd van menopause home page

 

 

 
Vrouw en tijd van menopauseSitemap

Woman health. Vrouw en tijd van menopause.

De symptomen van de menopauze

Een vrouw schijt in menopause nadat zij één volledig jaar zonder periodes is gegaan. Terwijl de meeste vrouwen in de Verenigde Staten door menopause rond de leeftijd van 51 gaan, zal een klein aantal menopause zodra leeftijd 40 of zo laat zoals hun recente jaren '50 ervaren. Zelden, komt menopause voorbij leeftijd 60 voor. Wanneer menopause vóór leeftijd 40 wordt gediagnostiseerd, wordt het beschouwd als om abnormale of voorbarige menopause.

In vrouwen, produceren de eierstokken het vrouwelijke hormonenoestrogeen en de progesterone. Het oestrogeen en de progesterone controleren de periodes van een vrouw en andere processen in haar lichaam. Aangezien een vrouw menopause nadert, maakt haar eierstokken geleidelijk aan steeds minder van deze hormonen.

Aangezien de hormoonniveaus vallen, wordt het patroon van een vrouw van het menstrual aftappen gewoonlijk onregelmatig. Vele vrouwen ervaren lichte, overgeslagen of recente periodes totaal voor verscheidene maanden aan een jaar vóór hun periodeseinde. Sommige vrouwen kunnen hetnormale aftappen ervaren. Het is belangrijk om te realiseren dat tot menopause volledig is, een vrouw nog zwanger kan worden zelfs wanneer de periodes licht of gemist zijn.

Sommige vrouwen hebben geen symptomen tijdens menopause of hebben slechts een paar symptomen. Anderen ontwikkelen het storen en zelfs strenge, onbruikbaar makende symptomen. De studies van vrouwen rond de wereld suggereren dat de verschillen in levensstijl, dieet en activiteit een rol in de strengheid kunnen spelen en het type van symptomenvrouwen tijdens menopause heeft. De symptomen kunnen voor verscheidene maanden aan jaren vóór de laatste menstrual periode worden opgemerkt en kunnen verscheidene daarna jaren verdergaan.

Een hete flits is een gevoel beschreven zoals zijnd plotseling heet, gespoeld en ongemakkelijk, vooral in het gezicht en de hals. De hete flitsen komen in uitbarstingen of vloed die gewoonlijk een paar seconden aan een paar notulen duren. Zij worden door veranderingen in het manierbloedvat ontspannen en aangaan en worden verondersteld veroorzaakt om op de veranderingen in het oestrogeenniveaus van een vrouw worden betrekking gehad.

De slaap wordt vaak gestoord door nighttime hete flitsen. Een gebrek op lange termijn aan slaap kan tot veranderingen in stemmingen en emoties leiden. De chemische veranderingen die tijdens menopause gebeuren verhogen niet het risico van depressie. Nochtans, ervaren vele vrouwen het belangrijke leven verandert tijdens hun middentijd met inbegrip van menopause en slaapstoringen, die het risico kunnen verhogen om depressie te ontwikkelen.

Op het tijdstip van menopause, adviseren de artsen vaak een meting van de beendichtheid. Het testresultaat zal soms vroege osteoporose ontdekken. Vaker wordt het resultaat gebruikt als basislijn om tarief van beenverlies in de toekomst te vergelijken.

Een andere test is endometrial biopsie. Een endometrial biopsie is een bureauprocedure waarin een uiterst klein stuk van endometrial weefsel van binnenuit de baarmoeder wordt genomen en onder een microscoop voor tekens van kanker onderzocht. Deze test kan worden gedaan wanneer een vrouw het onregelmatige, frequente of zware aftappen heeft, maar het wordt niet uit routine geadviseerd als test voor menopause.

Perimenopause duurt gewoonlijk drie tot vijf jaar maar het kan slechts twee jaar of wel vergen acht jaar voor sommige vrouwen. De veranderingen in het lichaam die tijdens menopause jongstleden voor de rest van het leven van een vrouw voorkomen. Nochtans verbeteren de hete flitsen gewoonlijk in tijd, die minder frequent en minder streng wordt

Gabapentin (Neurontin) matig efficiënt in het behandelen van hete flitsen. Is de hoofd bijwerking van Gabapentin slaperigheid. Het nemen van het bij bedtime kan helpen slaap verbeteren terwijl het verminderen van hete flitsen.
Premenstrual syndroom

De hoofdpijnen, het opzwellen, de geprikkeldheid, de depressie en de moeheid zijn enkel enkelen van de onplezierige symptomen van premenstrual syndroom, dat miljoenen vrouwen elke maand beïnvloedt. Maar gelukkig, PMS -- niettemin wijd verondersteld om een resultaat van veranderingen in hormoonniveaus te zijn tijdens menstrual cyclus van een vrouw -- is niet volledig voorbij de controle van een vrouw.

Zo waarom lijden sommige vrouwen meer dan anderen, en wat kunnen deze vrouwen PMS van het onderbreken van hun leven tegenhouden doen? Het antwoord kan in voeding en natuurlijke gezondheidsremedies worden gevonden.

Het onderzoek brengt naar voren de symptomen zich PMS vaker in vrouwen met hoge niveaus van bloedoestrogeen in vergelijking met progesterone voordoen. PMS kon misschien als oestrogeenintoxicatie worden bedoeld. Nochtans, zijn er een aantal natuurlijke manieren om zulk een onevenwichtigheid te behandelen en symptomen te verhinderen en te overwinnen PMS.

De pMS-lijders zijn ook vaak ontoereikend in calcium, zink en B-Vitaminen, in het bijzonder vitamine B6, en kunnen vaak zeer van aanvulling profiteren.

Een deficiëntie van progesterone kan symptomen van premenstrual syndroom (PMS) en de ongemakken van de menopauze verergeren, en kan het risico van osteoporose verhogen.

In een rapport dat in Foumal van de Amerikaanse Universiteit van Voeding wordt gepubliceerd bepaalden de onderzoekers een magnesiumdeficiëntie met premenstrual alleen syndroom of in combinatie met ontoereikendheid van zink, linoleic zuur en de vitaminen van B (hoofdzakelijk B6) is geassoci�ërd.

Het wordt veroorzaakt door normale veranderingen in borstweefsel met betrekking tot maandelijkse schommelingen in niveaus van oestrogeen en progesterone, die de klieren en de buizen in de borst om veroorzaken te vergroten. Dientengevolge, worden de borsten gezweld, pijnlijk, teder, en klonterig. Voor vele vrouwen, komen deze symptomen als deel van het premenstrual syndroom voor en verdwijnen gewoonlijk tijdens of na menstruatie.

Voor preventie, adviseren wij dat een vrouw zoveel mogelijk haar activiteiten voor de eerste drie dagen van haar periode elke maand vermindert, hoewel dit een impopulaire suggestie vandaag zou kunnen zijn aan de meeste bezige vrouwen. Voor oefening, adviseren wij een zachte gang op dit ogenblik eerder dan schokkende aerobicsklassen.
Vrouw en tijd van menopause. Woman health.


Definities die op deze pagina worden gebruikt

Bezorgdheid


Chlorella


Menopause


Oestrogeen


PMS


Perimenopause


Progesterone


Biopsie


Climacterisch


Depressie


Hormoon


Oestrogeen


Osteoporose


Premenstrual syndroom


Progesterone


Spanning


Testosteron


Fresh ideas for your house


 

 

 

 

 Informatie in dit document ongeveer Woman health genoemd Vrouw en tijd van menopause is voor Eind - het gebruik van de gebruiker slechts en kan niet worden verkocht, anders voor commerciële doeleinden worden opnieuw verdeeld of worden gebruikt. De informatie is een onderwijs slechts hulp. Het is geen de bedoeling geweest als medische raad voor individuele voorwaarden of behandelingen van Woman health. Bovendien, zijn de vervaardiging en de distributie van kruidensubstanties niet nu geregeld in de Verenigde Staten, en geen kwaliteitsnormen bestaan momenteel als de geneeskunde van de merknaam en generische geneeskunde. Bespreking over Woman health aan uw arts, verpleegster of apotheker voordien na om het even welk medisch regime om te zien of is het veilig en efficiënt voor u.

© Copyright 2007 Disability Association of Argentina, Woman health area.


1