by Czech around Εκμάθηση της εμμηνόπαυσης
by Czech

by German around Εκμάθηση της εμμηνόπαυσης
by German

by English around Εκμάθηση της εμμηνόπαυσης
by English

by Spanish around Εκμάθηση της εμμηνόπαυσης
by Spanish

by French around Εκμάθηση της εμμηνόπαυσης
by French

by Greek around Εκμάθηση της εμμηνόπαυσης
by Greek

by Italian around Εκμάθηση της εμμηνόπαυσης
by Italian

by Dutch around Εκμάθηση της εμμηνόπαυσης
by Dutch

by Portuguese around Εκμάθηση της εμμηνόπαυσης
by Portuguese

by Swedish around Εκμάθηση της εμμηνόπαυσης
by SwedishΕκμάθηση της εμμηνόπαυσης home page

 

 

 
Εκμάθηση της εμμηνόπαυσηςSitemap

Woman health. Εκμάθηση της εμμηνόπαυσης.

Οι περισσότερες γυναίκες σκέφτονται την εμμηνόπαυση ως χρόνος της ζωής όταν τελειώνουν οι εμμηνορροϊκές περίοδοί τους. Αυτό εμφανίζεται συνήθως κατά τη διάρκεια της μέσης ηλικίας, όταν δοκιμάζουν επίσης οι γυναίκες άλλες ορμονικές και φυσικές αλλαγές. Για αυτόν τον λόγο, η εμμηνόπαυση καλείται μερικές φορές «αλλαγή της ζωής».

Ποιοι γιατροί καλούν επίσημα την εμμηνόπαυση είναι ένα γεγονός - συγκεκριμένα, το σημείο στο οποίο παίρνετε την τελευταία εμμηνορροϊκή περίοδό σας. Αυτή η μόνιμη διακοπή της εμμηνόρροιας χαρακτηρίζεται συνήθως μέχρι 12 διαδοχικούς μήνες της κατοχής καμίας περιόδου. Οι περισσότερες γυναίκες δοκιμάζουν την εμμηνόπαυση από 40 έως 58 ετών, με μια μεσαία ηλικία 51.4 έτη.

Μια γυναίκα λέγεται ότι είναι στην εμμηνόπαυση αφότου έχει πάει για ένα πλήρες έτος χωρίς περιόδους. Ενώ οι περισσότερες γυναίκες στις Ηνωμένες Πολιτείες περνούν από την εμμηνόπαυση γύρω από ηλικία 51, ένας μικρός αριθμός θα δοκιμάσει την εμμηνόπαυση από την ηλικία 40 ή τόσο αργά όσο η πρόσφατη δεκαετία του '50 τους. Σπάνια, η εμμηνόπαυση εμφανίζεται μετά από την ηλικία 60. Όταν η εμμηνόπαυση εντοπίζεται πριν από την ηλικία 40, θεωρείται ανώμαλη ή πρόωρη εμμηνόπαυση.

Καθώς τα επίπεδα ορμονών πέφτουν, το σχέδιο μιας γυναίκας της εμμηνορροϊκής αιμορραγίας γίνεται συνήθως ανώμαλο. Πολλές γυναίκες ζουν τις ελαφριές, πηδημένες ή πρόσφατες περιόδους για αρκετούς μήνες σε ένα έτος πριν από τη στάση περιόδων τους συνολικά. Μερικές γυναίκες μπορούν να δοκιμάσουν την βαρύς-από-κανονική αιμορραγία. Είναι σημαντικό να συνειδητοποιηθεί ότι έως ότου η εμμηνόπαυση είναι πλήρης, μια γυναίκα μπορεί ακόμα να γίνει έγκυος ακόμα και όταν οι περίοδοι είναι ελαφριές ή λειμμένες.

Σαν πτώση επιπέδων οιστρογόνου, η φυσική μείωση λιπαντικών του κόλπου. Η επένδυση του κόλπου γίνεται βαθμιαία λεπτύτερη και λιγότερο ελαστική (λιγότερο ικανός να τεντώσει). Αυτές οι αλλαγές μπορούν να αναγκάσουν το φύλο για να είναι ανήσυχο ή επίπονο. Μπορούν επίσης να οδηγήσουν στην ανάφλεξη στον κόλπο γνωστό ως ατροφικό vaginitis. Αυτές οι αλλαγές μπορούν να καταστήσουν μια γυναίκα πιθανότερη να αναπτύξει τις κολπικές μολύνσεις από τις μολύνσεις ζύμης ή βακτηριακό overgrowth και ουρικών κομματιών.

Μερικές γυναίκες εκθέτουν την οξυθυμία ή άλλες αλλαγές διάθεσης. Η οξυθυμία προκαλείται συνήθως από το φτωχό ύπνο ως αποτέλεσμα των νυχτερινών καυτών λάμψεων. Διάφορες γυναίκες, εντούτοις, δεν αισθάνονται οξύθυμες.

Δεδομένου ότι τα επίπεδα οιστρογόνου μειώνονται και παραμένουν χαμηλά κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης, ο κίνδυνος την οστεοπόρωση αυξάνεται. Ο κίνδυνος είναι μέγιστος για τις λεπτές, λευκές ή ελαφρύς-ξεφλουδισμένες γυναίκες. Μπορείτε να βοηθήσετε να προλάβετε την οστεοπόρωση με να πάρετε αρκετή βιταμίνη d μέσω του φωτός του ήλιου ή ενός καθημερινού multivitamin, που τρώει μια διατροφή πλούσια σε ασβέστιο και που εκτελεί την κανονική άσκηση. Οι γυναίκες πρέπει να αρχίσουν αυτά τα μέτρα πολύ προτού να αρχίσει η εμμηνόπαυση. Αυτό είναι επειδή οι γυναίκες αρχίζουν να χάνουν τη μάζα κόκκαλων από την ηλικία 30 αλλά τα σπασίματα ως αποτέλεσμα της οστεοπόρωσης δεν εμφανίζονται μέχρι 10 έως 15 έτη μετά από την εμμηνόπαυση.

Πριν από την εμμηνόπαυση, οι γυναίκες έχουν τα χαμηλότερα ποσοστά επίθεσης και κτυπήματος καρδιών από τους άνδρες. Μετά από την εμμηνόπαυση, εντούτοις, το ποσοστό καρδιακών παθήσεων στις γυναίκες συνεχίζει να αυξάνεται και είναι ίσο με αυτού των ανδρών μετά από την ηλικία 65.

Για τις περισσότερες γυναίκες, η διάγνωση της εμμηνόπαυσης γίνεται βασισμένη στην περιγραφή μιας γυναίκας των συμπτωμάτων της και το τελείωμα των εμμηνορροϊκών περιόδων της. Η εργαστηριακή δοκιμή δεν απαιτείται συνήθως.

Επειδή οι γυναίκες μπορούν ακόμα να γίνουν έγκυες ενώ είναι perimenopausal, οι γιατροί μπορούν να κάνουν μια δοκιμή εγκυμοσύνης όταν οι περίοδοι μιας γυναίκας γίνονται ανώμαλες, σπάνιες ή ελαφριές. Σε μερικές περιπτώσεις, μια εξέταση αίματος για τα επίπεδα θυλάκιο-υποκινώντας ορμόνης (FSH) μπορεί να συστηθεί. Τα επίπεδα FSH είναι κανονικά υψηλά στην εμμηνόπαυση, τόσο τα υψηλά επίπεδα FSH μπορούν να βοηθήσουν να επιβεβαιώσουν ότι μια γυναίκα είναι στην εμμηνόπαυση.

Μια άλλη δοκιμή είναι ενδομήτρια βιοψία. Μια ενδομήτρια βιοψία είναι μια διαδικασία γραφείων στην οποία ένα μικροσκοπικό κομμάτι του ενδομήτριου ιστού από μέσα από τη μήτρα λαμβάνεται και εξετάζεται κάτω από ένα μικροσκόπιο για τα σημάδια του καρκίνου. Αυτή η δοκιμή μπορεί να γίνει όταν έχει μια γυναίκα την ανώμαλη, συχνή ή βαριά αιμορραγία, αλλά δεν συστήνεται συνήθως ως δοκιμή για την εμμηνόπαυση.

Το Perimenopause διαρκεί συνήθως τρία έως πέντε έτη αλλά μπορεί να πάρει μόνο δύο έτη ή τόσο πολλών όπως οκτώ έτη για μερικές γυναίκες. Οι αλλαγές στο σώμα που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης τελευταίας για το υπόλοιπο της ζωής μιας γυναίκας. Εντούτοις οι καυτές λάμψεις βελτιώνονται συνήθως με την πάροδο του χρόνου, γίνοντας λιγότερο συχνές και λιγότερο αυστηρές

Εντούτοις, τα πρόσφατα στοιχεία έχουν δείξει ότι υπάρχουν μερικοί κίνδυνοι που συνδέονται με τη χρήση αυτών των φαρμάκων. Η θεραπεία οιστρογόνου μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων, του κτυπήματος, του καρκίνου του μαστού και θρόμβων αίματος σε έναν μικρό αριθμό γυναικών. Αφ' ενός, αποτρέπει τα σπασίματα και μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου κόλου. Επομένως, η απόφαση να χρησιμοποιηθεί η θεραπεία αντικατάστασης ορμονών για να μεταχειριστεί τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης είναι μια μεμονωμένη απόφαση. Μια γυναίκα πρέπει να μιλήσει στο γιατρό της για τους κινδύνους και τα οφέλη θεραπείας αντικατάστασης ορμονών για την.

Τα φάρμακα όπως το venlafaxine (Effexor) και το paroxetine (Paxil) είναι συχνά η πρώτη επιλογή για τις γυναίκες με τις καυτές λάμψεις που δεν είναι στη θεραπεία αντικατάστασης ορμονών. Ανακουφίζουν τα συμπτώματα των καυτών λάμψεων σε 60% των γυναικών.

Το Gabapentin (Neurontin) συγκρατημένα αποτελεσματικό στη μεταχείρηση των καυτών λάμψεων. Η κύρια παρενέργεια του Gabapentin είναι υπνηλία. Η λήψη του στην ώρα για ύπνο μπορεί να βοηθήσει να βελτιώσει τον ύπνο μειώνοντας τις καυτές λάμψεις.

Όλες οι μετεμμηνοπαυστικές γυναίκες που έχουν οστεοπόρωση ή είναι σε κίνδυνο οστεοπόρωσης πρέπει να πάρουν τα συμπληρώματα ασβεστίου και βιταμινών d. Η συνηθισμένη συνιστώμενη συμπληρωματική δόση είναι 1.000 χιλιοστόγραμμα του ανθρακικού άλατος ασβεστίου (που λαμβάνεται με τα γεύματα) ή του κιτρικού άλατος ασβεστίου καθημερινά. Είναι καλύτερο να ληφθεί αυτό ως 500 χιλιοστόγραμμα δύο φορές την ημέρα. Οι γυναίκες χρειάζονται επίσης 800 διεθνείς μονάδες της βιταμίνης d καθημερινά.

Το Etidronate (Didronel), alendronate (Fosamax) και άλλα παρόμοια φάρμακα είναι τα αποτελεσματικότερα φάρμακα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για και να προλάβουν και να θεραπεύσουν την οστεοπόρωση. Αυξάνουν την πυκνότητα κόκκαλων και μειώνουν τον κίνδυνο σπασιμάτων.

Το φάρμακο Raloxifene (Evista) έχει μερικά από τα ευεργετικά αποτελέσματα του οιστρογόνου χωρίς τον αυξανόμενο κίνδυνο καρκίνου του μαστού. Είναι αποτελεσματικό στην οικοδόμηση της δύναμης κόκκαλων και την παρεμπόδιση των σπασιμάτων.

Η χρήση των προϊόντων σόγιας στη διατροφή όπως tofu μπορεί να έχει το όφελος για μερικές γυναίκες. Η σόγια έχει τις μικρές ποσότητες phytoestrogens (οιστρογόνα εγκαταστάσεων) που μπορούν να βοηθήσουν να ανακουφίσουν τις καυτές λάμψεις. Οι ερευνητές σκέπτονται ότι η με βάση τη σόγια διατροφή των ιαπωνικών γυναικών διαδραματίζει έναν ρόλο στην παρεμπόδιση των καυτών λάμψεων. Εντούτοις, δεν είναι σαφές εάν οι ιαπωνικές γυναίκες έχουν λιγότερες καυτές λάμψεις ή εάν εκθέτουν αυτό το πρόβλημα λιγότερο συχνά.

Δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ του χρόνου της πρώτης περιόδου μιας γυναίκας και της ηλικίας της στην εμμηνόπαυση. Η ηλικία στην εμμηνόπαυση δεν επηρεάζεται από τη φυλή, το ύψος, τον αριθμό παιδιών ή τη χρήση μιας γυναίκας των προφορικών αντισυλληπτικών.

Εκμάθηση της εμμηνόπαυσης. Woman health.


Ερμηνεία όρων

Chlorella


PMS


Perimenopause


Ανησυχία


Εμμηνόπαυση


Οιστρογόνο


Προγεστερόνη


βιοψία


κατάθλιψη


κλιμακτήριος


οιστρογόνο


ορμόνη


οστεοπόρωση


πίεση


προγεστερόνη


προεμμηνορροϊκό σύνδρομο


τεστοστερόνη


Plastic surgery may help your body feel good


 

 

 

 

 Πληροφορίες στο παρόν έγγραφο περίπου Woman health ονομασμένος Εκμάθηση της εμμηνόπαυσης είναι για το τέλος - χρήση του χρήστη μόνο και δεν μπορεί να πωληθεί, να ανακατανεμηθεί ή ειδάλλως να χρησιμοποιηθεί για εμπορικούς λόγους. Οι πληροφορίες είναι μια εκπαιδευτική ενίσχυση μόνο. Δεν προορίζεται ως ιατρικές συμβουλές για τους ιδιαίτερες όρους ή τις μεταχειρήσεις Woman health. Επιπλέον, η κατασκευή και η διανομή των βοτανικών ουσιών δεν είναι ρυθμίζω τώρα στις Ηνωμένες Πολιτείες, και κανένα ποιοτικό πρότυπο δεν υπάρχει αυτήν την περίοδο όπως την ιατρική εμπορικού σήματος και τη γενική ιατρική. Συζήτηση για Woman health στο γιατρό, τη νοσοκόμα ή το φαρμακοποιό σας πριν μετά από οποιαδήποτε ιατρική θεραπευτική αγωγή που βλέπει εάν είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για σας.

© Copyright 2007 Beauty Society of America, Woman health area.


1

[Hide Window]
This page is an archived page courtesy of the geocities archive project 
Report this page