Woman health. Menopause en geslacht. Want show your work? Share ideas? Special art site ready for you.


on Czech about Menopause en geslacht

on German about Menopause en geslacht

on English about Menopause en geslacht

on Spanish about Menopause en geslacht

on French about Menopause en geslacht

on Greek about Menopause en geslacht

on Italian about Menopause en geslacht

on Dutch about Menopause en geslacht

on Portuguese about Menopause en geslacht

on Swedish about Menopause en geslachtMenopause en geslacht home page

 

 

 Menopause en geslacht

 

 

 

 

Woman health. Menopause en geslacht.

De menopause symptomen

De meeste vrouwen denken aan menopause als tijd van het leven wanneer hun menstrual periodes beëindigen. Dit komt gewoonlijk tijdens middenleeftijd voor, wanneer de vrouwen ook andere hormonale en fysieke veranderingen ervaren. Om deze reden, wordt menopause soms genoemd de „verandering van het leven“.

Een vrouw schijt in menopause nadat zij één volledig jaar zonder periodes is gegaan. Terwijl de meeste vrouwen in de Verenigde Staten door menopause rond de leeftijd van 51 gaan, zal een klein aantal menopause zodra leeftijd 40 of zo laat zoals hun recente jaren '50 ervaren. Zelden, komt menopause voorbij leeftijd 60 voor. Wanneer menopause vóór leeftijd 40 wordt gediagnostiseerd, wordt het beschouwd als om abnormale of voorbarige menopause.

In vrouwen, produceren de eierstokken het vrouwelijke hormonenoestrogeen en de progesterone. Het oestrogeen en de progesterone controleren de periodes van een vrouw en andere processen in haar lichaam. Aangezien een vrouw menopause nadert, maakt haar eierstokken geleidelijk aan steeds minder van deze hormonen.

Voor de meeste vrouwen, is menopause een normaal proces om te verouderen. Als een vrouw haar eierstokken gehad heeft die door chirurgie verwijderd of schade aan haar eierstokken om andere redenen, zoals stralingstherapie heeft gehad, kan zij van dat proces van de menopauze worden.

Perimenopause, die ook als climacterisch wordt bekend, omvat de tijd vóór menopause wanneer de hormonale en biologische veranderingen en de fysieke symptomen zich beginnen voor te doen. Deze periode duurt een gemiddelde van drie tot vijf jaar.

Sommige vrouwen hebben geen symptomen tijdens menopause of hebben slechts een paar symptomen. Anderen ontwikkelen het storen en zelfs strenge, onbruikbaar makende symptomen. De studies van vrouwen rond de wereld suggereren dat de verschillen in levensstijl, dieet en activiteit een rol in de strengheid kunnen spelen en het type van symptomenvrouwen tijdens menopause heeft. De symptomen kunnen voor verscheidene maanden aan jaren vóór de laatste menstrual periode worden opgemerkt en kunnen verscheidene daarna jaren verdergaan.

Als daling van oestrogeenniveaus, de natuurlijke de smeermiddelendaling van de vagina. De voering van de vagina geleidelijk aan wordt dunner en minder elastisch (minder bekwaam zich uit te rekken). Deze veranderingen kunnen geslacht ongemakkelijk of pijnlijk veroorzaken om te zijn. Zij kunnen ook tot ontsteking in de vagina leiden die als atrophische vaginitis wordt bekend. Deze veranderingen kunnen een vrouw waarschijnlijker maken om vaginale besmettingen van gist of bacteriële te sterke groei en urinelandstreekbesmettingen te ontwikkelen.

Sommige vrouwen melden geprikkeldheid of andere stemmingsveranderingen. De geprikkeldheid wordt algemeen veroorzaakt door slechte slaap als gevolg van nighttime hete flitsen. Een aantal vrouwen, echter, niet voelen irritable.

Vóór menopause, hebben de vrouwen lagere tarieven van hartaanval en slag dan mannen. Na menopause, echter, blijft het tarief van hartkwaal bij vrouwen toenemen en evenaart dat van mannen voorbij leeftijd 65.

Voor de meeste vrouwen, wordt de diagnose van menopause gemaakt die op de beschrijving van een vrouw van haar symptomen en het einde van haar menstrual periodes wordt gebaseerd. Het testen van het laboratorium is niet gewoonlijk nodig.

Omdat de vrouwen nog kunnen zwanger worden terwijl zij perimenopausal zijn, kunnen de artsen een zwangerschapstest doen wanneer de periodes van een vrouw onregelmatig, zeldzaam of licht worden. In sommige gevallen, kan een bloedonderzoek voor niveaus van follikel-bevorderend hormoon (FSH) worden geadviseerd. De niveaus FSH zijn normaal hoog in menopause, zodat kunnen de hoge niveaus FSH helpen om te bevestigen dat een vrouw in menopause is.

Op het tijdstip van menopause, adviseren de artsen vaak een meting van de beendichtheid. Het testresultaat zal soms vroege osteoporose ontdekken. Vaker wordt het resultaat gebruikt als basislijn om tarief van beenverlies in de toekomst te vergelijken.

Een andere test is endometrial biopsie. Een endometrial biopsie is een bureauprocedure waarin een uiterst klein stuk van endometrial weefsel van binnenuit de baarmoeder wordt genomen en onder een microscoop voor tekens van kanker onderzocht. Deze test kan worden gedaan wanneer een vrouw het onregelmatige, frequente of zware aftappen heeft, maar het wordt niet uit routine geadviseerd als test voor menopause.

Nochtans, heeft het recente bewijsmateriaal aangetoond dat er sommige risico's verbonden aan het gebruik van deze geneesmiddelen zijn. De therapie van het oestrogeen kan het risico van hartkwaal, slag, borstkanker en bloedstolsels in een klein aantal vrouwen verhogen. Enerzijds, verhindert het breuken en kan het risico van dubbelpuntkanker verminderen. Daarom is het besluit om de therapie van de hormoonvervanging te gebruiken om symptomen van menopause te behandelen een individueel besluit. Een vrouw zou aan haar arts over de risico's en de voordelen van de therapie van de hormoonvervanging voor haar moeten spreken.

De medicijnen zoals venlafaxine (Effexor) en paroxetine (Paxil) zijn vaak de eerste keus voor vrouwen met hete flitsen die niet op de therapie van de hormoonvervanging zijn. Zij verlichten de symptomen van hete flitsen in 60% van vrouwen.

Gabapentin (Neurontin) matig efficiënt in het behandelen van hete flitsen. Is de hoofd bijwerking van Gabapentin slaperigheid. Het nemen van het bij bedtime kan helpen slaap verbeteren terwijl het verminderen van hete flitsen.

Van Raloxifene (Evista) de drug heeft enkele gunstige gevolgen van oestrogeen zonder het verhoogde risico van borstkanker. Het is efficiënt in de bouw van beensterkte en het verhinderen van breuken.
Premenstrual syndroom

De hoofdpijnen, het opzwellen, de geprikkeldheid, de depressie en de moeheid zijn enkel enkelen van de onplezierige symptomen van premenstrual syndroom, dat miljoenen vrouwen elke maand beïnvloedt. Maar gelukkig, PMS -- niettemin wijd verondersteld om een resultaat van veranderingen in hormoonniveaus te zijn tijdens menstrual cyclus van een vrouw -- is niet volledig voorbij de controle van een vrouw.

Vele vrouwen gaan door cyclus na cyclus, blissfully onbewust van het toenemen en het vallen van deze hormonen behalve tijdens specifiek over verscheidene dagen van het aftappen. Zo velen zoals één derde vrouwen, echter, aan onplezierige symptomen lijdt die met de hormonale schommelingen tijdens vooral de laatste 7 tot 14 dagen van hun maandelijkse cyclus correleren. Voor misschien 1 in 10 van deze vrouwen, de symptomen--oproepen premenstrual syndroom of PMS--verontrust hen bijna elke maand, terwijl andere vrouwen slechts bij tussenpozen lijden.

Terwijl sommige vrouwen deze symptomen kunnen ervaren bij tussenpozen, ervaart ongeveer één in 10 hen elke maand, volgens Eades. Voor ongeveer één in 20 vrouwen, kan PMS zo streng worden dat het algemene depressie in het dagelijkse leven, volgens Nieuwe Keuzen in het Natuurlijke Helen door het Tijdschrift van de Preventie veroorzaakt.

Het onderzoek brengt naar voren de symptomen zich PMS vaker in vrouwen met hoge niveaus van bloedoestrogeen in vergelijking met progesterone voordoen. PMS kon misschien als oestrogeenintoxicatie worden bedoeld. Nochtans, zijn er een aantal natuurlijke manieren om zulk een onevenwichtigheid te behandelen en symptomen te verhinderen en te overwinnen PMS.

De sleutelbloem olie, de lijnzaadolie, lavendel, peterselie, het bijenstuifmeel en de reine bessen, die wijd in Europa wordt de de gebruikt, zijn andere bewezen natuurlijke remedies die gemeenschappelijke symptomen kunnen verlichten.

De pMS-lijders zijn ook vaak ontoereikend in calcium, zink en B-Vitaminen, in het bijzonder vitamine B6, en kunnen vaak zeer van aanvulling profiteren.

Naast voedingsaanvulling, kunnen de vrouwen helpen PMS verhinderen door veranderingen in hun diëten aan te brengen. Eten van meer voedselrijken in omega-3 vetzuren, zoals vettige vissen en groene bladgroenten, is belangrijk aangezien omega-3 deficiënties ook zijn verbonden met PMS.

Vele vrouwen keuren premenstrual syndroom als feit van het leven goed en lijden slechts door het, maar er zijn vele natuurlijke beschikbare remedies helpen de pijnen en de pijnen van PMS verhinderen en behandelen. Als alle gezondheidskwesties, neemt het enkel de erkenning die u kunt helpen de manier controleren u door uw lichaam voelt te geven wat het vergt.

Een deficiëntie van progesterone kan symptomen van premenstrual syndroom (PMS) en de ongemakken van de menopauze verergeren, en kan het risico van osteoporose verhogen.

Het wordt veroorzaakt door normale veranderingen in borstweefsel met betrekking tot maandelijkse schommelingen in niveaus van oestrogeen en progesterone, die de klieren en de buizen in de borst om veroorzaken te vergroten. Dientengevolge, worden de borsten gezweld, pijnlijk, teder, en klonterig. Voor vele vrouwen, komen deze symptomen als deel van het premenstrual syndroom voor en verdwijnen gewoonlijk tijdens of na menstruatie.
Menopause en geslacht. Woman health.


Definities en termijnen

Bezorgdheid


Chlorella


Menopause


Oestrogeen


PMS


Perimenopause


Progesterone


Biopsie


Climacterisch


Depressie


Hormoon


Oestrogeen


Osteoporose


Premenstrual syndroom


Progesterone


Spanning


Testosteron


Want show your work? Share ideas? Special art site ready for you.


 

 Sitemap

Informatie in dit document ongeveer Woman health genoemd Menopause en geslacht is voor Eind - het gebruik van de gebruiker slechts en kan niet worden verkocht, anders voor commerciële doeleinden worden opnieuw verdeeld of worden gebruikt. De informatie is een onderwijs slechts hulp. Het is geen de bedoeling geweest als medische raad voor individuele voorwaarden of behandelingen van Woman health. Bovendien, zijn de vervaardiging en de distributie van kruidensubstanties niet nu geregeld in de Verenigde Staten, en geen kwaliteitsnormen bestaan momenteel als de geneeskunde van de merknaam en generische geneeskunde. Bespreking over Woman health aan uw arts, verpleegster of apotheker voordien na om het even welk medisch regime om te zien of is het veilig en efficiënt voor u.

© Copyright 2007 World Disability Ring, Woman health section.1

[Hide Window]
This page is an archived page courtesy of the geocities archive project 
Report this page