Dental care. De stomatologie. Want show your work? Share ideas? Special art site ready for you.


on Czech about De stomatologie

on German about De stomatologie

on English about De stomatologie

on Spanish about De stomatologie

on French about De stomatologie

on Greek about De stomatologie

on Italian about De stomatologie

on Dutch about De stomatologie

on Portuguese about De stomatologie

on Swedish about De stomatologieDe stomatologie home page

„Elke tand in een man hoofd is waardevoller dan een diamant."

Miguel de Cervantes, trekt Don Quichot, 1605 aan
De stomatologie

 

 

Dental care. De stomatologie.

 

 

 

 

Het zichtbare deel van een tand, anders dat als de kroon wordt bekend, is slechts een klein gedeelte van het het leven systeem. De kroon wordt samengesteld uit email, de hardste substantie die binnen het lichaam wordt gevonden. Het is been dat met grote percentages van calcium is verrijkt. Dat ’ s waarom de mensen die veel melk drinken of calciumsupplementen nemen sterke beenderen en tanden hebben. Het email is dikst bij de kroon, en dunste dichtbijgelegen de wortels van de tanden.

Door uw leven beëindigt u omhoog het hebben van 2 volledig verschillende reeksen tanden. De aanvankelijke reeks is de melktanden (vergankelijke tanden) die uiteindelijk uitvallen. Zij zijn witter, zachter, en minder stevig dan volwassen tanden. Vandaar, neigen zij uitgeput te raken veel sneller dan permanente tanden, maar zij vallen ook uit om ruimte voor hen te maken. Ervoor zorgend dat daar is ’ s genoeg ruimte in de vacature die door een verloren melktand wordt veroorzaakt belangrijk voor gezonde volwassen tanden.

De permanente tanden zijn de tweede reeks tanden die de rest van uw leven zal duren. Zij neigen geler (en niet alleen wegens koffie) te zijn en zijn uiterst hard. De definitieve reeks tanden wordt samengesteld uit 32 tanden, of 16 op elke kaak. Er zijn twee centrale incisors voor het bijten, twee zijincisors voor het bijten, twee hoektanden voor tearing en knipsel, vier premolars voor het kauwen, en zes kiezen voor het kauwen.

, Of tand die, is één van weinig onmiddellijke behandelingen nu beschikbaar in kosmetische tandheelkunde een nieuwe vorm geeft de de contouren aangeeft van. Het tand een nieuwe vorm geven en het de contouren aangeven van zijn een procedure om bochtige tanden, afgebroken tanden, gebarsten tanden of zelfs overlappende tanden in enkel één zitting te verbeteren.

U misschien kandidaat voor en tand die de contouren aangeeft van een nieuwe vorm geeft, als u uw tanden minder overvol wilt lijken, hebt spaanders en breuken niet, overlappingen of om te zijn zonder kuilen verminderd of de groeven in het email, zouden deze procedure met uw kosmetische tandarts moeten worden besproken.

De kosmetische tandarts zal uw tanden met een potlood voorafgaand aan het uitvoeren van de procedure merken. Dit helpt de kosmetische tandarts in hun sculpting proces. Als uw kosmetische tandarts sculpts elimineert de tand, onvolmaaktheden artfully of geminimaliseerd. Een schurende boor of een laser kan worden gebruikt om kleine hoeveelheden oppervlakteemail geleidelijk aan te verwijderen. De schurende stroken worden dan bewogen afwisselend tussen uw tanden om de daadwerkelijke kanten van uw tanden gestalte te geven. Dan worden de tanden gladgemaakt en opgepoetst. Gewoonlijk is het verdovingsmiddel niet nodig. En tanden die gewoonlijk van neemt één tot drie bezoeken de contouren aangeven de een nieuwe vorm geven.

De tand vernisjes (soms genoemd porseleinvernisjes of tandporseleinlaminaten) zijn wafeldunne, naar maat gemaakte shells van tand-gekleurde materialen die worden ontworpen om de vooroppervlakte van tanden te behandelen. Deze shells worden op de voorzijde van de tanden geplakt die hun kleur, vorm, grootte of lengte en het resulteren in een betere verschijning veranderen.

De tand vernisjes kunnen van porselein of van hars samengestelde materialen worden gemaakt. De vernisjes van het porselein verzetten zich tegen vlekken dan beter harsvernisjes en betere nabootser het licht dat op eigenschappen van natuurlijke tanden wijst. De vernisjes van de hars zijn dunner en vereisen verwijdering van minder van de tandoppervlakte vóór plaatsing. U zult de beste keus van vernisjemateriaal voor u met uw tandarts moeten bespreken.

De het emailverkleuring van tanden kan door het bevlekken, het verouderen, of chemische schade aan tanden worden veroorzaakt. Enkele gemeenschappelijkere oorzaken van tandenverkleuring zijn medicijnen, koffie, thee of sigaretten. De mensen die significante hoeveelheden kolafrisdranken drinken kunnen het gelijkaardige bevlekken ervaren.

De vernisjes, porselein of plastiek, worden geplaatst over de voortanden aan de vorm van de veranderingskleur van de tanden. De vernisjes zijn ideaal voor tanden die te klein zijn, te groot, of ongelijke oppervlakten hebben. Het is zeer gemeenschappelijk voor mensen om onvolmaakte tanden, of vreemd genoeg gevormde tanden, afgebroken tanden, bochtige tanden, tanden met kleine gaten in hen te hebben, of een ongepaste met maat tand of tanden die een oneven verschijning hebben. De vernisjes lossen dergelijke onregelmatigheden op en leiden tot een duurzame en aangename glimlach.

De klassieke metaal orthodontische steunen zijn de vertrouwdste methode van tanden het rechtmaken. Bestaand uit een steun die aan de voorzijde van elke tand en een metaaldraad wordt gelijmd die hen verbindt, vereisen de orthodontische steunen gewoonlijk verscheidene jaren van slijtage voor het efficiënte tanden rechtmaken. Zij kunnen ongemakkelijk, duur, en verwarrend zijn voor oudere patiënten. Nochtans, zijn zij nog de meest efficiënte methode van tanden het rechtmaken en kunnen overbites en underbites evenals individuele tandengroepering verbeteren.

De tong steunen zijn gelijkaardig aan klassieke orthodontische steunen maar zijn in bijlage aan het achtereind van de tanden, eerder dan de voorzijde. Hoewel zij nog veel van de problemen van standaardsteunen hebben, zijn zij niet zichtbaar en kunnen door volwassenen worden gekozen die niet zichtbare steunen dit wensen. De tong steunen zijn duurder dan standaardsteunen maar de snelste methode van tanden “ het onzichtbare ” rechtmaken.

Er zijn twee belangrijke types van gebitten. Zowel worden de Volledige Gebitten als de Gedeeltelijke Gebitten fijn bewerkt, douane-gepast. Als u behoorlijk uw gebitten handhaaft zullen zij natuurlijk lijken en zullen een perfecte glimlach verstrekken. Bovendien, bevrijdde de gebittenhulp spieren versterken die uw uitdrukkingen controleren die de steun van uw tanden vereisen, u van uitspraakproblemen die door ontbrekende tanden en hulp met het kauwen worden veroorzaakt.

Als u, hebt verloren of verloren, elk van uw tanden een Volledig Gebit iets is met uw kosmetische tandarts te bespreken. Als sommige van uw tanden blijven en gezond zijn, kan een gedeeltelijk gebit uw manier zijn aan een grote glimlach.

De belangrijkste component van gebitten is acrylhars die over de bovenkant van diverse combinaties en paterns van metaal wordt gevormd. In oreder om gebitten te gebruiken worden alle tanden op de bovenkant of de bodem of zowel bovenkant als bodem van de mond verwijderd. Men adviseert dat na de verwijdering van de noodzakelijke tanden dat de patiënt minstens een maand wacht om de gebitten te hebben geschikt aan de mond. De wachtende periode staat voor het juiste helen in de mond toe plaats te vinden.

Malend uw tanden, kunnen een ongepaste beet, een leeftijd, de vullingen en het tandbederf allen factoren in neer het dragen, het barsten of breuk van uw tanden bijdragen. De tand kronen behandelen de volledige zichtbare oppervlakte van uw beïnvloede tand en voegen sterkte, duurzaamheid en tandstabiliteit toe.

Ben zeker om met uw kosmetische tandarts te bespreken dat de cementkleur die voor uw permanente kroon wordt gebruikt het zelfde als die voor uw tijdelijke kroon wordt gebruikt zal zijn. Een poging in deeg wordt met deze bedoeling gebruikt. De kleur van het cement beïnvloedt de algemene kleur van een porseleinkroon, zodat moet dit worden besproken long before uw tijdelijke kroon wordt geplaatst.

Er zijn fundamenteel drie types van kronen, die gemaakt van gouden, ceramische kronen en ceramisch-gefineerde gouden kronen. De gouden en metaal-ceramische kronen zijn uiterst duurzaam en in kiezen normaal gebruikt, waar de krachten van het kauwen en het malen het meest overwegend zijn. De ceramische kronen worden gebruikt hoofdzakelijk voor voortanden, aangezien zij op de natuurlijke tandkleur kunnen het best lijken.

Als u een holte in een tand hebt, zijn de gebroken vullingen, de kwikvullingen, of de mengselvullingen, dit type van het tand vullen goed waard het bespreken met uw tandarts. De vullingen van het kwik of de mengselvullingen kunnen gemakkelijk met veel aantrekkelijkere gekleurde vullingen worden verwijderd en worden vervangen. Deze vullingen versterken eigenlijk uw tand voorbij het niveau het met de mengselvullingen had.

De samengestelde harsen kunnen ook worden gebruikt om de verschijning van om het even welke tand te verbeteren, die een tandprocedure plakkend is. De samengestelde hars zal de natuurlijke tandstructuur en verbeteren versterken aangezien het met gebruik als het tand vullen doet.

Als over de helft van het bijten van uw maaltand oppervlakte wordt gerot kan een inlegsel of onlay een betere optie zijn dan het vullen. Deze opties zijn fundamenteel voor wanneer meer dan het vullen nodig is maar een minder dan kroon zal doen. Een inlegsel wordt geplaatst tussen cusps van de tand, terwijl enig één of meer van cusps zal behandelen. Zij kunnen van een gouden legering, een porselein of een tand-gekleurde hars worden gemaakt en in plaats gecementeerd.

Een tandbrug is een valse tand, die als pontic wordt bekend, die tussen twee porseleinkronen wordt gesmolten om het gebied in te vullen verlaten door een ontbrekende tand. De twee kronen die het op zijn plaats houden die op uw tanden aan elke kant van de valse tand in bijlage zijn. Dit is gekend als vaste brug. Deze procedure wordt gebruikt om één of meerdere ontbrekende tanden te vervangen. De vaste bruggen kunnen uit uw mond worden genomen niet aangezien u met verwijderbare gedeeltelijke gebitten zou kunnen doen.

U misschien kandidaat voor tandbruggen, als u ontbrekende tanden hebt en goede mondelinge hygiënepraktijken hebt, zou u deze procedure met uw kosmetische tandarts moeten bespreken. Als de ruimten ongevuld worden verlaten, kunnen zij de omringende tanden veroorzaken om uit positie af te drijven. Bovendien, kunnen de ruimten van ontbrekende tanden uw andere tanden en uw gommen veel vatbaarder veroorzaken om voor tandbederf en gomziekte te worden.

Uw kosmetische tandarts zal aan beide kanten uw tanden van de ruimte voor de valse tand voorbereiden. U zal een mild verdovingsmiddel aan numb worden gegeven het gebied, en de kosmetische tandarts zal gebied van elk steunpunt (tanden aan beide kanten van de ruimte) voor de dikte van de kroon aan te passen verwijderen. Wanneer deze tanden reeds vullingen hebben, kan een deel van het vullen worden verlaten op zijn plaats om als stichting voor de kroon te helpen.

Tand implants zijn inrichtingen van titanium die chirurgisch in uw kaakbeen worden geschroeft. Implant is een anker voor een natuurlijk-verschijnt valse tand of een reeks valse tanden. Het succestarief tandimplants hangt af van waar implants en hun doel worden geplaatst. Zij worden typisch het best geplaatst in het voorgedeelte van uw lagere kaak.

Implants zijn groot voor het vervangen van ontbrekende tanden. Het is belangrijk dat u genoeg been op het gebied van de ontbrekende tanden voor implants dat worden moet vastgemaakt aan hebt. Implants worden niet alleen gebruikt om één tand, maar eerder mensen te vervangen die de meesten missen, als niet allen, van hun tanden profiteer zeer eveneens. Implants worden meer en meer gebruikt om bepaalde types van bruggen en verwijderbare gedeeltelijke gebitten te vervangen.

Wanneer missend één tand, uw kosmetische tandarts Flipper kan gebruiken om de ruimte te vullen. Flipper is een valse tand de plaats van een ontbrekende tand tijdelijk om te nemen alvorens de permanente kroon op implant wordt geplaatst. Flipper kan via of een draad of een plastic stuk worden vastgemaakt dat in het dak van uw mond past. Flippers moeten een tijdelijke oplossing zijn terwijl het wachten van op de permanente kroon dat op uw implant moet worden geplaatst.

Het eenvoudigste type van tanden het witten is het gebruik van producten dat van de drogisterij kan worden opgenomen. Deze producten, die een zeer milde blekenoplossing gebruiken, vereisen gewoonlijk uitgebreid gebruik over een periode van verscheidene weken. Zij kunnen worden geborsteld, in one-size-fits-all dienbladen worden gedrukt, als stroken worden toegepast, of samen met normale tandpasta en mondspoeling worden gebruikt. Terwijl deze producten zeer populair zijn, hun maakt mildness hen minder efficiënt.

Voor individuen die een snelle manier zoeken om dramatische tanden te bereiken die resultaten witten, het interne is witten de manier te gaan. Het beschermende gel wordt toegepast op de gommen, lippen en ander weefsel rond de tanden, en dan wordt een blekenoplossing toegepast op het tandemail. Een hoge intensiteitslaser of ander type van licht katalyseren het bleekmiddel, en de tanden worden behandeld één tot twee uren.

Sommige soorten tandverkleuring zijn moeilijk te witten en te behandelen. De tanden die aan trauma zijn onderworpen kunnen zich beduidend, tegen om het even welke blekenprocedure verdonkeren en verzetten. Sommige medicijnen beïnvloeden jonge kinderen wanneer hun tanden zich eerst vormen en ook bijna onmogelijk kunnen zijn te behandelen. De tandartsen zullen kunnen vertellen welke situaties in bleekmiddel-bestand verkleuring kunnen resulteren, en advies op geven hoe efficiënte diverse behandelingen kunnen zijn. In gevallen van extreme verkleuring die aan gemeenschappelijke tanden niet kan worden onderworpen die procedures witten, kunnen de porseleinvernisjes die op de tanden worden toegepast een alternatieve oplossing zijn.

De stomatologie. Dental care.


Definities en termijnen

Gebitten


Tand implants


Tand vullingen


Vernisje


Anesthesie


Brug


De stomatologie


Porselein


Tand bleken


Tand holten


Tand kroon


Want show your work? Share ideas? Special art site ready for you.


 

 Sitemap

Informatie in dit document ongeveer Dental care genoemd De stomatologie is voor Eind - het gebruik van de gebruiker slechts en kan niet worden verkocht, anders voor commerciële doeleinden worden opnieuw verdeeld of worden gebruikt. De informatie is een onderwijs slechts hulp. Het is geen de bedoeling geweest als medische raad voor individuele voorwaarden of behandelingen van Dental care. Bovendien, zijn de vervaardiging en de distributie van kruidensubstanties niet nu geregeld in de Verenigde Staten, en geen kwaliteitsnormen bestaan momenteel als de geneeskunde van de merknaam en generische geneeskunde. Bespreking over Dental care aan uw arts, verpleegster of apotheker voordien na om het even welk medisch regime om te zien of is het veilig en efficiënt voor u.

© Copyright 2007 World Disability Ring, Dental care section.1

[Hide Window]
This page is an archived page courtesy of the geocities archive project 
Report this page