Dental care. Οδοντική υγεία. Healthcare professionals having tips for you.

Page archived courtesy of the Geocities Archive Project https://www.geocitiesarchive.org
Please help us spread the word by liking or sharing the Facebook link below :-)
Czech version for Οδοντική υγεία
Czech version

German version for Οδοντική υγεία
German version

English version for Οδοντική υγεία
English version

Spanish version for Οδοντική υγεία
Spanish version

French version for Οδοντική υγεία
French version

Greek version for Οδοντική υγεία
Greek version

Italian version for Οδοντική υγεία
Italian version

Dutch version for Οδοντική υγεία
Dutch version

Portuguese version for Οδοντική υγεία
Portuguese version

Swedish version for Οδοντική υγεία
Swedish versionΟδοντική υγεία home page

«Ακόμη και τα μαργαριτάρια είναι σκοτεινά πριν από τη λευκότητα των δοντιών του."

William R. Alger
Οδοντική υγεία

 

 

 

 

 

 

Dental care. Οδοντική υγεία.

Οι περισσότεροι άνθρωποι ξέρουν ότι τα δόντια είναι το σκληρότερο και ισχυρότερο μέρος του σώματος. Εκεί � s συναντά περισσότερο απ' ό, τι το μάτι, εν τούτοις. Τα δόντια είναι πραγματικά ένα μέρος διαβίωσης του σώματός σας που έχει τα σκάφη αίματος και τα νεύρα. Εάν χρησιμοποιήσατε για να κρίνετε τα δόντια σας όπως ένα βιβλίο από την κάλυψή της, έπειτα εσείς Πε � μέσα για μια μεγάλη έκπληξη. Η ανατομία δοντιών είναι πολύ περισσότερο περίπλοκη από σκεφτήκατε πάντα.

Τα μόνιμα δόντια είναι το δεύτερο σύνολο δοντιών που θα διαρκέσει το υπόλοιπο της ζωής σας. Τείνουν να είναι πιό κίτρινοι (και όχι μόνο λόγω του καφέ) και είναι εξαιρετικά σκληροί. Το τελικό σύνολο δοντιών αποτελείται από 32 δόντια, ή 16 σε κάθε σαγόνι. Υπάρχουν δύο κεντρικά incisors για το δάγκωμα, δύο πλευρικά incisors για το δάγκωμα, δύο canines για λυσσασμένο και την κοπή, τέσσερα premolars για το μάσημα, και έξι τραπεζίτες για το μάσημα.

Οι νέες εξελίξεις περιλαμβάνουν την εμφύτευση των τεχνητών δοντιών ή των δεσμευτικών θέσεων στις γόμμες ή τη γνάθο αντιβιοτική ίνα για την περιοδοντική ασθένεια χειρουργική επέμβαση καναλιών ρίζας, μια διαδικασία που βελτιώνει τον πόνο επιτρέποντας στα δόντια για να παραμείνει σε ισχύ και σχεδόν ανώδυνα λέιζερ στις οδοντικές κοιλότητες επισκευής, συνήθως που καθιστούν την τοπική αναισθησία περιττή.

Ενώ δεν υπάρχει καμία ιατρική ανάγκη να λευκαθούν τα δόντια, είναι μια διαδικασία που μπορεί να ασκήσει μεγάλη επίδραση στον αυτοσεβασμό ενός προσώπου. Τα σοβαρά κιτρινισμένα ή αποχρωματισμένα δόντια μπορούν να καταστήσουν ένα πρόσωπο ενσυνείδητο και απρόθυμο να χαμογελάσει.

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές αιτίες που οδηγούν στα λεκιασμένα ή αποχρωματισμένα δόντια. Μερικές από τις πιό κοινές αιτίες είναι καθημερινός καφές τρόφιμα και ποτά �, τσάι, σόδα, και το κόκκινο κρασί όλα έχει μια επίδραση λεκιάσματος στο σμάλτο δοντιών. Το κάπνισμα θα σκουρύνει επίσης τα δόντια. Μερικά φάρμακα, εάν λαμβάνονται κατά τη διάρκεια της πρόωρης παιδικής ηλικίας, μπορούν να οδηγήσουν στα δόντια που είναι αποχρωματισμένα.

Οι ήπιες παρενέργειες πρέπει να αναμένονται με οποιαδήποτε δόντια που λευκαίνουν τη διαδικασία, και μπορούν να κυμανθούν από την ταλαιπωρία προσβολών ως την ευαισθησία ως καυτός και κρύος. Ενώ οι σοβαρές παρενέργειες είναι εξαιρετικά σπάνιες, οποιεσδήποτε εκτεταμένες αισθήσεις του πόνου πρέπει αμέσως να αναφερθούν σε έναν οδοντίατρο. Την ενόχληση στις γόμμες και τους στοματικούς ιστούς πρέπει επίσης να προσέξουν για και να αναφερθεί εάν επίμονη.

Βασικά, η σύνδεση θα καλύψει οποιεσδήποτε φυσικές ρωγμές εφαρμόζοντας ένα λεπτό επίστρωμα ενός πλαστικού υλικού στην μπροστινή επιφάνεια των δοντιών σας. Μετά από αυτό, ο καλλυντικός οδοντίατρός σας θα εφαρμόσει ένα συνδέοντας υλικό και sculpt, το χρώμα και θα το διαμορφώσει για να παρέχει ένα παρακαλώντας αποτέλεσμα. Ένα μεγάλης έντασης φως σκληραίνει έπειτα το πλαστικό, και η επιφάνεια είναι λεπτά γυαλισμένη.

Είστε καλός υποψήφιος για τη σύνδεση δοντιών, εάν έχετε κοντά, μικρά χάσματα μεταξύ των μπροστινών δοντιών σας, ή εάν έχετε πελεκήσει ή έχετε ραγίσει τα δόντια, μπορείτε να είστε υποψήφιος για τη σύνδεση. Η σύνδεση χρησιμοποιείται επίσης για τους ασθενείς που έχουν αποχρωματίσει τα δόντια, τα ανώμαλα δόντια, την υποχώρηση γόμμας ή την αποσύνθεση δοντιών. Το συνδέοντας υλικό είναι πορώδες, έτσι οι καπνιστές θα διαπιστώσουν ότι η σύνδεσή τους θα κιτρινίσει. Εάν σκέφτεστε είστε υποψήφιος για τη σύνδεση, το συζητάτε με τον οδοντίατρό σας.

Δεδομένου ότι γερνάμε, οι πολύτα από εμάς βρίσκονται με τα δόντια που δεν είναι πλέον δομικά υγιή. Τα κανάλια ρίζας, οι χαμένες γαρνιτούρες, η αποσύνθεση κάτω από μια πλήρωση, η σμίλευση και το ράγισμα του σμάλτου είναι όλα τα πράγματα που μπορούν να οδηγήσουν στις ατέλειες μεγάλης κλίμακας στην επιφάνεια ενός δοντιού. Όταν η ολόκληρη επιφάνεια του δοντιού είναι ένα πρόβλημα, αλλά το σύστημα ρίζας είναι άθικτο, μια δύναμη κορωνών είναι ακριβώς τι οι διαταγές οδοντιάτρων.

Ο καλλυντικός οδοντίατρός σας θα είναι σε θέση συνήθως στις προβληματικές περιοχές σημείων στο στόμα σας που μόλυβδος δυνάμεων στη ζημία δοντιών και μια ανάγκη για τις κορώνες. Τα σχέδια μασήματος διαδραματίζουν έναν μεγάλο ρόλο επίσης. Με επιλεκτικά να αλέσει τις άκρες των μέσων και πίσω δοντιών σας (αποκαλούμενων cusps) θα αλλάξει το δάγκωμά σας για να μειώσει την πίεση στα δόντια -κινδύνου.

Να είστε βέβαιος να συζητήσει με τον καλλυντικό οδοντίατρό σας ότι το χρώμα τσιμέντου που χρησιμοποιείται για τη μόνιμη κορώνα σας θα είναι το ίδιο όπως χρησιμοποιείται για την προσωρινή κορώνα σας. Μια δοκιμή στην κόλλα χρησιμοποιείται για αυτόν το λόγο. Το χρώμα του τσιμέντου έχει επιπτώσεις στο γενικό χρώμα μιας κορώνας πορσελάνης, έτσι αυτό πρέπει να συζητηθεί πολύ πριν να τοποθετηθεί η προσωρινή κορώνα σας.

Σε μερικές περιπτώσεις ο καλλυντικός οδοντίατρός σας μπορεί να επιλέξει να χρησιμοποιήσει ένα βατραχοπέδιλο αντί μιας προσωρινής κορώνας. Ένα βατραχοπέδιλο είναι ένα ψεύτικο δόντι για να πάρει προσωρινά τη θέση ενός ελλείποντος δοντιού προτού να τοποθετηθεί η μόνιμη κορώνα. Ένα βατραχοπέδιλο μπορεί να συνδεθεί μέσω είτε ενός καλωδίου είτε ενός πλαστικού κομματιού που ταιριάζει στη στέγη του στόματός σας. Τα βατραχοπέδιλα προορίζονται να είναι μια προσωρινή λύση αναμένοντας τη μόνιμη κορώνα.

Οδοντική υγεία. Dental care.


Ερμηνεία όρων

Καπλαμάς


Οδοντικά μοσχεύματα


Οδοντικές γαρνιτούρες


Οδοντοστοιχίες


αναισθησία


γέφυρα


λεύκανση δοντιών


οδοντικές κοιλότητες


οδοντική κορώνα


πορσελάνη


στοματολογία


Healthcare professionals having tips for you.


 

 Sitemap

Πληροφορίες στο παρόν έγγραφο περίπου Dental care ονομασμένος Οδοντική υγεία είναι για το τέλος - χρήση του χρήστη μόνο και δεν μπορεί να πωληθεί, να ανακατανεμηθεί ή ειδάλλως να χρησιμοποιηθεί για εμπορικούς λόγους. Οι πληροφορίες είναι μια εκπαιδευτική ενίσχυση μόνο. Δεν προορίζεται ως ιατρικές συμβουλές για τους ιδιαίτερες όρους ή τις μεταχειρήσεις Dental care. Επιπλέον, η κατασκευή και η διανομή των βοτανικών ουσιών δεν είναι ρυθμίζω τώρα στις Ηνωμένες Πολιτείες, και κανένα ποιοτικό πρότυπο δεν υπάρχει αυτήν την περίοδο όπως την ιατρική εμπορικού σήματος και τη γενική ιατρική. Συζήτηση για Dental care στο γιατρό, τη νοσοκόμα ή το φαρμακοποιό σας πριν μετά από οποιαδήποτε ιατρική θεραπευτική αγωγή που βλέπει εάν είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για σας.

© Copyright 2007 Ireland Education Organization, Dental care department.1