Czech version

German version

English version

Spanish version

French version

Greek version

Italian version

Dutch version

Portuguese version

Swedish versionΚατανόηση της εμμηνόπαυσης home page

 

 

 Κατανόηση της εμμηνόπαυσηςSitemap

Woman health. Κατανόηση της εμμηνόπαυσης.

Μια γυναίκα λέγεται ότι είναι στην εμμηνόπαυση αφότου έχει πάει για ένα πλήρες έτος χωρίς περιόδους. Ενώ οι περισσότερες γυναίκες στις Ηνωμένες Πολιτείες περνούν από την εμμηνόπαυση γύρω από ηλικία 51, ένας μικρός αριθμός θα δοκιμάσει την εμμηνόπαυση από την ηλικία 40 ή τόσο αργά όσο η πρόσφατη δεκαετία του '50 τους. Σπάνια, η εμμηνόπαυση εμφανίζεται μετά από την ηλικία 60. Όταν η εμμηνόπαυση εντοπίζεται πριν από την ηλικία 40, θεωρείται ανώμαλη ή πρόωρη εμμηνόπαυση.

Στις γυναίκες, οι ωοθήκες παράγουν το θηλυκές οιστρογόνο και την προγεστερόνη ορμονών. Το οιστρογόνο και η προγεστερόνη ελέγχουν τις περιόδους μιας γυναίκας και άλλες διαδικασίες στο σώμα της. Καθώς μια γυναίκα πλησιάζει την εμμηνόπαυση, οι ωοθήκες της κάνουν βαθμιαία όλο και λιγότερο αυτών των ορμονών.

Για τις περισσότερες γυναίκες, η εμμηνόπαυση είναι μια κανονική διαδικασία. Εάν μια γυναίκα έχει αφαιρέσει τις ωοθήκες της από τη χειρουργική επέμβαση ή είχε τη ζημία στις ωοθήκες της για άλλους λόγους, όπως η θεραπεία ακτινοβολίας, μπορεί να γίνει menopausal από εκείνη την διαδικασία.

Το Perimenopause, επίσης γνωστό ως κλιμακτήριο, περιλαμβάνει το χρόνο πριν από την εμμηνόπαυση όταν αρχίζουν να εμφανίζονται οι ορμονικές και βιολογικές αλλαγές και τα φυσικά συμπτώματα. Αυτή η περίοδος διαρκεί για έναν μέσο όρο τριών έως πέντε ετών.

Ο ύπνος συχνά ενοχλείται από τις νυχτερινές καυτές λάμψεις. Μια μακροπρόθεσμη έλλειψη ύπνου μπορεί να οδηγήσει στις αλλαγές στις διαθέσεις και τις συγκινήσεις. Οι χημικές αλλαγές που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης δεν αυξάνουν τον κίνδυνο κατάθλιψης. Εντούτοις, πολλές γυναίκες δοκιμάζουν σημαντική ζωή αλλάζουν κατά τη διάρκεια της μέσης ηλικίας τους συμπεριλαμβανομένων των διαταραχών εμμηνόπαυσης και ύπνου, οι οποίες μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο την κατάθλιψη.

Μερικές γυναίκες εκθέτουν την οξυθυμία ή άλλες αλλαγές διάθεσης. Η οξυθυμία προκαλείται συνήθως από το φτωχό ύπνο ως αποτέλεσμα των νυχτερινών καυτών λάμψεων. Διάφορες γυναίκες, εντούτοις, δεν αισθάνονται οξύθυμες.

Για τις περισσότερες γυναίκες, η διάγνωση της εμμηνόπαυσης γίνεται βασισμένη στην περιγραφή μιας γυναίκας των συμπτωμάτων της και το τελείωμα των εμμηνορροϊκών περιόδων της. Η εργαστηριακή δοκιμή δεν απαιτείται συνήθως.

Κατά την διάρκεια της εμμηνόπαυσης, οι γιατροί συστήνουν συχνά μια μέτρηση πυκνότητας κόκκαλων. Το αποτέλεσμα της δοκιμής μερικές φορές θα ανιχνεύσει την πρόωρη οστεοπόρωση. Συχνότερα το αποτέλεσμα χρησιμοποιείται ως βασική γραμμή για να συγκρίνει το ποσοστό απώλειας κόκκαλων στο μέλλον.

Το Perimenopause διαρκεί συνήθως τρία έως πέντε έτη αλλά μπορεί να πάρει μόνο δύο έτη ή τόσο πολλών όπως οκτώ έτη για μερικές γυναίκες. Οι αλλαγές στο σώμα που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης τελευταίας για το υπόλοιπο της ζωής μιας γυναίκας. Εντούτοις οι καυτές λάμψεις βελτιώνονται συνήθως με την πάροδο του χρόνου, γίνοντας λιγότερο συχνές και λιγότερο αυστηρές

Η εμμηνόπαυση είναι ένα φυσικό γεγονός και δεν μπορεί να αποτραπεί. Τα φάρμακα, η διατροφή και η άσκηση μπορούν να αποτρέψουν ή να αποβάλουν μερικά συμπτώματα της εμμηνόπαυσης και να βελτιώσουν την ποιότητα μιας γυναίκας της ζωής καθώς γίνεται παλαιότερη.

Τα φάρμακα όπως το venlafaxine (Effexor) και το paroxetine (Paxil) είναι συχνά η πρώτη επιλογή για τις γυναίκες με τις καυτές λάμψεις που δεν είναι στη θεραπεία αντικατάστασης ορμονών. Ανακουφίζουν τα συμπτώματα των καυτών λάμψεων σε 60% των γυναικών.

Το φάρμακο Raloxifene (Evista) έχει μερικά από τα ευεργετικά αποτελέσματα του οιστρογόνου χωρίς τον αυξανόμενο κίνδυνο καρκίνου του μαστού. Είναι αποτελεσματικό στην οικοδόμηση της δύναμης κόκκαλων και την παρεμπόδιση των σπασιμάτων.

Calcitonin - ορμόνη που παράγονται το ασβέστιο από το θυροειδή αδένα και βοήθειες το σώμα κρατά και χρησιμοποιεί. Μια ρινική μορφή ψεκασμού αυτού του φαρμάκου χρησιμοποιείται για να βοηθήσει να αποτρέψει την απώλεια κόκκαλων στις γυναίκες σε κίνδυνο. Οι γιατροί μπορούν να ορίσουν calcitonin για να βοηθήσουν να ανακουφίσουν τον πόνο από τα σπασίματα λόγω της οστεοπόρωσης.

Κατανόηση της εμμηνόπαυσης. Woman health.


Ερμηνεία καθορισμού

Chlorella


PMS


Perimenopause


Ανησυχία


Εμμηνόπαυση


Οιστρογόνο


Προγεστερόνη


βιοψία


κατάθλιψη


κλιμακτήριος


οιστρογόνο


ορμόνη


οστεοπόρωση


πίεση


προγεστερόνη


προεμμηνορροϊκό σύνδρομο


τεστοστερόνη


Dental health improvement at modern clinic


 

 

 

 

 Πληροφορίες στο παρόν έγγραφο περίπου Woman health ονομασμένος Κατανόηση της εμμηνόπαυσης είναι για το τέλος - χρήση του χρήστη μόνο και δεν μπορεί να πωληθεί, να ανακατανεμηθεί ή ειδάλλως να χρησιμοποιηθεί για εμπορικούς λόγους. Οι πληροφορίες είναι μια εκπαιδευτική ενίσχυση μόνο. Δεν προορίζεται ως ιατρικές συμβουλές για τους ιδιαίτερες όρους ή τις μεταχειρήσεις Woman health. Επιπλέον, η κατασκευή και η διανομή των βοτανικών ουσιών δεν είναι ρυθμίζω τώρα στις Ηνωμένες Πολιτείες, και κανένα ποιοτικό πρότυπο δεν υπάρχει αυτήν την περίοδο όπως την ιατρική εμπορικού σήματος και τη γενική ιατρική. Συζήτηση για Woman health στο γιατρό, τη νοσοκόμα ή το φαρμακοποιό σας πριν μετά από οποιαδήποτε ιατρική θεραπευτική αγωγή που βλέπει εάν είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για σας.

© Copyright 2007 Service Ring of Brazilia, Woman health department.


1

[Hide Window]
This page is an archived page courtesy of the geocities archive project 
Report this page