Czech version

German version

English version

Spanish version

French version

Greek version

Italian version

Dutch version

Portuguese version

Swedish versionHur mycket tänder som du har? home page

 

 

 Hur mycket tänder som du har?

 

 

 Dental care. Hur mycket tänder som du har?.

Sparkle ditt leende

Mest folk vet att tänderna är den mest hårda och starkaste delen av förkroppsliga. Där möter ’ s mer än syna, though. Tänder är en bosatt del av ditt förkroppsligar faktiskt som har blodkärl och nerver. Om du den van vid domaren dina tänder gillar en boka vid dess, täcka, då dig ’ som är beträffande in för en stor överrrakning. Tandanatomi är ett mer försvårad lott, än du tänkte någonsin.

Alltigenom som ditt liv du avslutar upp att ha 2 fullständigt olika bett. Den initiala uppsättningen är mjölktänderna (deciduous tänder) den slutligen nedgång ut. De är vitare, mer mjuk och mindre robustt än vuxna tänder. Hence ansar de för att ha på sig ut mycket snabbare än permanent tänder, men dem också nedgången ut för att göra rum för dem. Se till att där ’ s nog utrymme i vakansen som orsakas av en borttappad mjölktand är viktig för sunda vuxna tänder.

Utmärkt krönar och överbryggar gjordes av Etruscansen i den 7th centen. B.C. På omkring den tid drogs ut tänder i den Asien minderårigen som en bot för kroppsliga ills och sjukdomar. Expertis som uppnåddes av Etruscansen, phoeniciansna, egyptierna, grekerna och Romansen, var i hög grad borttappad under medeltiden, då barberare och roving musikband av charlatans övade unskilled dentistry på marknadsplatsar och mässor. Abulcasis en spansk hed, var en av fåtalet i hans tid som utstuderad tand- kirurgi.
Theeth krönar

Som vi åldras, många av oss fyndet oss själva med tänder som är ej längre structurally solida. Rota kanaler, borttappada fyllningar, förfalla nedanfört en fyllning som gå i flisor, och att knäcka av emaljen är all saker som kan leda till det stora fjäll hoppar av i en tand ytbehandlar. När de hela ytbehandlar av tanden, är ett problem, men rotasystemet är intakt, en kan kröna är rättvist vad tandläkaren beställer.

Din kosmetiska tandläkare som vanligt ska, spot problemområden i din mun som kan bly- till tandskada, och ett behov för krönar. Att tugga mönstrar lek en stor roll som väl. Genom selektivt att mala spetsarna av dina en mitt och tillbaka tänder (som kallas uddar) som ska, förändra din tugga för att förminska spänningen på-riskerar på tänder.

I annat anföra som exempel, krönar är van vid byter ut en faktisk saknad tand. Dessa krönar ankras till tänderna på antingen sida, med en överbrygga delar upp att förbinda tvåna krönar. I stället för överbryggar, singeltanden som tand- implantat kan användas, som avlägsnar behovet för understödja krönar.

I vissa fall kan din kosmetiska tandläkare välja att använda en flipper i stället för ett tillfälligt krönar. En flipper är en falsk tand som tillfälligt tar förlägga av en saknad tand, för permanenten krönar förläggas. En flipper kan fästas via endera en binda, eller ett plast- lappar att passformar i taklägga av din mun. Flipper betyds för att vara tillfälliga lösningsstunder som väntar på permanenten, krönar.
Porslin- och kompositfanér

Detta delar upp av vår kosmetiska informationsplats om dentistry ger dig med någon bakgrund in i tand- fanér, både sammansatt fanér och porslinfanér. Tand- fanér som kallas ibland tandfanér, kan vara van vid korrigerar både färgar och formar problem.

Tandemaljmissfärgning kan orsakas av att befläcka, att åldras eller kemisk skada till tänder. Några av de mer vanlig anledning av tandmissfärgning är läkarbehandlingar, kaffe, tea eller cigaretter. Bemanna vem viktiga belopp för drink av colaläsk kan erfara liknande befläcka.

Fördriva inget alternativ till ska fanér skapar avkräva som samma verkställer, där är några populära tillvägagångssätt som kan verka meningsfulla. Krönar, fördriver dyrare, agerar också för att täcka tanden med skyddande täcka. För individer, som önskar enkelt att ljusna deras tänder, erbjuder många kliniker nu tanden som bleker, fast detta är mycket ett mindre permanent tillvägagångssätt.
Tand- hål

Om du har ett hål i en tand, brutna fyllningar, kvicksilverfyllningar eller amalgamfyllningar, är denna typ av tand- fyllning väl värd som diskuterar med din tandläkare. Kvicksilverfyllningar eller amalgamfyllningar kan lätt tas bort och bytas ut med långt attraktivare kulöra fyllningar. Dessa fyllningar förstärker faktiskt din tanddet okända som det jämnt det hade med amalgamfyllningarna.

Sammansatt kådor kan också vara van vid förhöjer det utseendemässigt av någon tand, som är ett tandbindningtillvägagångssätt. Den ska sammansatt kådan förstärker och förhöjer den naturliga tanden strukturerar, som den gör med bruk som en tand- fyllning.

Om över halva av din kindtandtands att bita ytbehandla förfallas ett inlägg, eller onlayen kan vara ett bättre alternativ än en fyllning. Dessa alternativ är i stort för när mer än en fyllning är nödvändigt men mindre än en ska kröna. Ett inlägg förläggas in - mellan uddarna av tanden, eftersom ska ett enda täcker one or more av uddarna. De kan göras av ett guld- legerar, porslin eller tand-färgad kåda och cementeras in i förlägger.
Tandproteser

Tandproteser är löstagbara utbyten för saknade tänder som göras typisk ut ur en akrylkåda som stundom införlivat porslin eller belägger med metall för extra strukturell service.

Om du har borttappadt eller är losing, är alla dina tänder en färdig tandprotes något att diskutera med din kosmetiska tandläkare. Om några av dina tänder återstår och är sunda, kan en partisk tandprotes vara din långt till ett stort leende.

Inställningen - upp tandprotestillvägagångssätt börjar med ett vaxatuggaintryck av din mun som ska give dina fordra mätningar för tandläkaren. A försök-på tidsbeställningen som fint ska, trimmar färgar, formar, och beställnings--passformen. Efter dina finaltandproteser har fabricerats, ska de förläggas och informeras av deras krävda omsorg.
Tänder överbryggar

Ett tand- överbryggar är en falsk tand som är bekant som en pontic, som fixeras mellan två som, porslin krönar för att fylla in området som lämnas av en saknad tand. Tvåna krönar innehav som det förlägger in, som fästas på dina tänder på varje sida av den falska tanden. Detta är bekant, som fixad överbryggar. Detta tillvägagångssätt är van vid byter ut en eller flera saknade tänder. Fixat överbryggar kan inte tas ut ur din mun, som du styrkan gör med löstagbara partiska tandproteser.

Din ska kosmetiska tandläkare förbereder dina tänder på antingen sida av utrymmet för den falska tanden. Du ska ges en numb mild bedövningsmedel området, och den ska kosmetiska tandläkaren tar bort ett område av varje stöd (tänder på antingen sida av utrymmet) för att hysa för tjockleken av kröna. När dessa tänder har redan fyllningar, kan delen av fyllningen lämnas in förlägger till hjälp som ett fundament för kröna.

Tandläkaren som därefter ska, gör ett intryck, som ska serve som modellera, från som överbrygga, den falska tanden och krönar ska göras av ett tand- laboratorium. Ett tillfälligt överbryggar ska förläggas för att dig ska ha på sig dina stunder överbryggar göras till ditt återbesök. Detta tillfälligt överbryggar ska serve att skydda dina tänder och gummin.
Tänder som rätar ut

Lingvala stag är liknande till orthodontic stag för klassikern men fästas till baken av tänderna, i stället för bekläda. Ha många av problemen av standarda stag, även om de stillar, är kan de inte synliga och väljas av vuxen människa som inte önskar för synliga stag. Lingvala stag är dyrare än standarda stag men den snabbaste metoden av osynliga ”tänder för “ som rätar ut.

Invisalign är en av de nyaste metoderna av tänder som rätar ut och, är extremt populär med vuxen människa. Att bestå av en klar form, som är nästan osynlig, när det är slitet, Invisalign, använder, en serie av formar, som skjuter gradvist, tänderna in i önskad formar. Invisalign kostar inte markant mer än standarda orthodontic stag, utan kan inte korrigera en overbite eller en underbett och är endast en goda som är prima för minderåriguträtning. Invisalign är inte som effektivt ha som huvudämne på problem, som kan kräva standarda stag.

Den mest allmänningmetoden av tänder som rätar ut remains standarda orthodontic stag. Archwires fjädrar, och rubberbands applicerar pressar till individen som tänder med hjälp av sätter inom parantes, som limmas på deras ytbehandlar. Stamgästbesök krävs till orthodontisten för att dra åt binder som nödvändigt och gör andra justeringar. På varje besök binder ska dras åt litet för att förnya pressar och skjuter dem in mot påtänkt deras placerar. Extra binder, rubberbands, och huvudbonaden kan ordineras till hjälpflyttningen som tänderna in i deras ideal placerar så snabbt som möjlighet. När tänderna alla har placerats om, sätter inom parantes ska tas bort, och en hållare måste ha på sig för att förhindra återfall för någon tidsperiod.
Är tand- implantat för dig?

Implantat är stora för utbytning av saknade tänder. Det är viktigt att du har nog ben i området av de saknade tänderna för att implantaten fästas till. Implantat är inte endast van vid byter ut en tand, men snarlikt folk saknad mest, om inte alla, deras tänder gynnar väldeliga som väl. Implantat är mer och mer van vid byter ut bestämda typer av överbryggar och löstagbara partiska tandproteser.

Implantat förläggas surgically i dina käkebenstunder under anestesi. Det är ett mycket tidskrävande tillvägagångssätt, när ha många implantat förlade. Som detta tillvägagångssätt är kirurgiskt, är det mycket viktigt att forska och att finna en väl krediterad kosmetisk tandläkare att du är bekväm med. För något folk finns det varierande grader förorsakar obehag eller smärtar, som avtar i en koppla ihop av dagar. Som med liknande typer av kirurgi och att mörbulta och minderårigbulnad som också kan, framkalla kort efter tillvägagångssättet.

När saknaden en tand, din kosmetiska tandläkare kan använda en flipper för att fylla utrymmet. En flipper är en falsk tand som tillfälligt tar förlägga av en saknad tand, för permanenten krönar förläggas på implantatet. En flipper kan fästas via endera en binda, eller ett plast- lappar att passformar i taklägga av din mun. Flipper betyds för att vara tillfälliga lösningsstunder som väntar på permanenten, krönar för att förläggas på dina implantat.

Om du är den saknade en tanden eller alla dina tänder, kan implantat välla fram är för dig. Så long, som du har nog ben i området av den saknade tanden som gör ankringen av implantaten lättare, fruktansvärdna resultat för denna tillvägagångssättcanavkastning. Om du inte har nog ben för denna att ämna, kan ett benkneg vara nödvändigt. Ett tillvägagångssätt av att bygga upp ben är bekant som att inympa för ben. Att inympa för ben är vanligt med tand- implantat. Ben, som används, är en av tre typer. Det föredragna ben som ska användas, tas från andra områden av din mun, eller samlat i en sugapparat som borrandet av platserna för tand- implantat uppstår. Ibland tas ben från områden liksom en höft (detta kräver en ortopedisk kirurg och ett fungerande rum). Den tredje källan för nödvändigt ben är en syntetmaterialtyp. Denna är den minst föredragna typen av ben som ska används för detta tillvägagångssätt.
Tand- bindning

Det tand- bindningtillvägagångssättet använder en sammansatt kåda och används för en variation av strukturellt, såväl som skönhetsmedlet ämnar. En kan dra en parallell mellan tand- bindningmaterial och en skulptör lera. Genom att använda tand- sammansatt kådabindning gå i flisor eller brutna tänder för ditt tandläkarecanåterställande, att fylla in mellanrum och att reshape eller recolor ditt leende.

Kådan kommer i många skuggar, så att vi kan matcha den till dina naturliga tänder. Tack vare ska de involverade lagrarna, detta tillvägagångssätt taken litet longer, än traditionellt försilvra fyllningar, därför att multipellagrar av den materiella bindningen appliceras. Typisk tar bindningen en timme till två timmar beroende av ditt särskilda fall.

Du är den bra kandidaten för tandbindning, om du har nära lilla mellanrum mellan dina framtänder, eller om du har gå i flisor eller knäckte tänder, du kan vara en kandidat för bindning. Bindningen används också för tålmodig som har missfärgat tänder, ojämna tänder, gumminedgång, eller tanden förfaller. Den materiella bindningen är porös, så ska rökare finner att deras bindning ska guling. Om du funderare dig är en kandidat för bindning, diskutera den med din tandläkare.
Behovet för tänder som whitening

Den enklaste typen av tänder som whitening, är bruket av produkter som kan väljas upp från apotek. Dessa produkter, som använder en mycket mild bleka lösning, kräver vanligt extended bruk över en period av flera veckor. De kan borstas på, pressas in i en-storleksanpassa-passform-alla magasin, appliceras som remsor eller användas i samverkan med den det normalatoothpaste och mouthwashen. Fördriva dessa produkter är mycket populärt, deras mildness gör dem mindre effektiva.

För individer, som söker efter en fasta långt för att uppnå dramatiska tänder som whitening resultat, är i-kontoret som whitening, långt att gå. Den skyddande gelen appliceras till gummina, kanter och annat silkespapper runt om tänderna, och därefter appliceras en bleka lösning till tandemaljen. En kickstyrkelaser eller annan typ av ljust catalyzes blekmedelen, och tänderna behandlas för en till två timmar.

Några typer av tandmissfärgning är svåra att whiten och fest. Tänder, som har betvingats till trauman, kan göra mörkare markant och motstår något bleka tillvägagångssätt. Några läkarbehandlingar påverkar ungt barn, när deras tänder är första bilda och kan också vara nästan omöjliga till fest. Ska tandläkare berättar vilka lägen kan resultera i bleka-resistent missfärgning, och ger rådgivning på hur effektiva olika behandlingar kan vara. I fall av ytterlighetmissfärgning, som kan inte betvingas till allmänningtänder som whitening tillvägagångssätt, kan porslinfanér som appliceras till tänderna, vara en alternativ lösning.

Milda biverkningar ska förväntas med några tänder som whitening tillvägagångssätt och kan spänna från förolämpning förorsakar obehag till känsligheten till hoat och förkylning. Stunder som allvarliga biverkningar är extremt sällsynta, några extended förnimmelser av, smärtar bör omgående anmälas till en tandläkare. Retning till gummina och munsilkespappren bör också hållas ögonen på för och anmälas, om ihärdig.
Dra upp konturernaa av för tänder

För knäckte eller ojämnt formad tänder för individer, som har gå i flisor, tand- kan dra upp konturernaa av och reshaping vara rättvisa etikettera för ett mer härlig leende.

Tanden som reshaping eller drar upp konturernaa av, är en av få ögonblickbehandlingar nu som är tillgängliga i kosmetisk dentistry. Tand- reshaping och att dra upp konturernaa av är ett tillvägagångssätt som korrigerar krokiga tänder, kanstött tänder, knäckte tänder eller jämna överlappande tänder i rättvis en period.

Tanden som reshaping eller tanden som sculpting, är en kassaskåp och en konservativ person långt för att förbättra ditt leende. Tänder kan bli svagare, om stora belopp av emalj tas bort, reshaping för tand bör begränsas till minderårigändringar eller kombineras med fanér eller bindningen för det bäst leendet.

När du drar upp konturernaa av tänder kan också hjälpa korrekta lilla problem med tuggan. Det är vanligt för att bindningen kombineras med tanden som reshaping för att uppnå ett härligt leende. Det finns faktiskt flera väg att ändra det utseendemässigt av dina tänder. Många tider kombineras dessa olika tillvägagångssätt i olik väg att leverera det leende av dina drömmar.
Hur mycket tänder som du har?. Dental care.


Definitionförklaring

Fanér


Tand- fyllningar


Tand- implantat


Tandproteser


Anestesi


Bleka för tand


Porslin


Stomatology


Tand- hål


Tand- kröna


överbrygga


Dental health improvement at modern clinic


 

 Sitemap

Information i detta dokument omkring Dental care namngett Hur mycket tänder som du har? är för avslutar - användarens bruk endast och kan inte säljas, omfördelat, eller annars använt för reklamfilm ämnar. Informationen är ett bilda bistår endast. Det ämnas inte som den medicinska rådgivningen för individ villkorar eller behandlingar av Dental care. Dessutom regleras tillverkningen och fördelningen av växt- vikter inte nu i Förenta staterna, och inga kvalitets- normal finns för närvarande den lika märkesnamnmedicinen och den generiska medicinen. Samtal omkring Dental care till ditt manipulera, sjuksköterskan eller pharmacisten för efter någon medicinsk diet för att se, om den är kassaskåpet och effektivt för dig.

© Copyright 2007 Service Ring of Brazilia, Dental care department.1

[Hide Window]
This page is an archived page courtesy of the geocities archive project 
Report this page