Czech version

German version

English version

Spanish version

French version

Greek version

Italian version

Dutch version

Portuguese version

Swedish versionΥγεία δοντιών home page

 

 

 Υγεία δοντιώνSitemap

Dental care. Υγεία δοντιών.

Τα δόντια μας

Οι περισσότεροι άνθρωποι ξέρουν ότι τα δόντια είναι το σκληρότερο και ισχυρότερο μέρος του σώματος. Εκεί � s συναντά περισσότερο απ' ό, τι το μάτι, εν τούτοις. Τα δόντια είναι πραγματικά ένα μέρος διαβίωσης του σώματός σας που έχει τα σκάφη αίματος και τα νεύρα. Εάν χρησιμοποιήσατε για να κρίνετε τα δόντια σας όπως ένα βιβλίο από την κάλυψή της, έπειτα εσείς Πε � μέσα για μια μεγάλη έκπληξη. Η ανατομία δοντιών είναι πολύ περισσότερο περίπλοκη από σκεφτήκατε πάντα.

Καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής σας καταλήγετε την κατοχή 2 απολύτως διαφορετικών συνόλων δοντιών. Το αρχικό σύνολο είναι τα δόντια μωρών (αποβαλλόμενα δόντια) που πέφτουν τελικά έξω. Είναι πιό άσπροι, μαλακότεροι, και λιγότερο εύρωστοι από τα ενήλικα δόντια. Ως εκ τούτου, τείνουν να φθείρουν πολύ γρηγορότερα από τα μόνιμα δόντια, αλλά πέφτουν επίσης έξω για να κάνουν το χώρο για τους. Σιγουρεμένος ότι εκεί � s αρκετό διάστημα στο κενό που προκαλείται από ένα χαμένο δόντι μωρών είναι σημαντικό για τα υγιή ενήλικα δόντια.

Τα μόνιμα δόντια είναι το δεύτερο σύνολο δοντιών που θα διαρκέσει το υπόλοιπο της ζωής σας. Τείνουν να είναι πιό κίτρινοι (και όχι μόνο λόγω του καφέ) και είναι εξαιρετικά σκληροί. Το τελικό σύνολο δοντιών αποτελείται από 32 δόντια, ή 16 σε κάθε σαγόνι. Υπάρχουν δύο κεντρικά incisors για το δάγκωμα, δύο πλευρικά incisors για το δάγκωμα, δύο canines για λυσσασμένο και την κοπή, τέσσερα premolars για το μάσημα, και έξι τραπεζίτες για το μάσημα.
Οδοντικά μοσχεύματα

Τα οδοντικά μοσχεύματα είναι κοu'φώματα του τιτανίου που βιδώνονται χειρουργικά στο κόκκαλο σαγονιών σας. Το μόσχευμα είναι μια άγκυρα για ένα φυσικά-εμφανιμένος ψεύτικο δόντι ή ένα σύνολο ψεύτικων δοντιών. Το ποσοστό επιτυχίας οδοντικών μοσχευμάτων εξαρτάται από όπου τα μοσχεύματα τοποθετούνται και ο σκοπός τους. Χαρακτηριστικά καλύτερα τοποθετούνται στην μπροστινή μερίδα του χαμηλότερου σαγονιού σας.

Εάν χάνετε ένα δόντι ή τα όλα δόντια σας, τα μοσχεύματα μπορούν καλά να είναι για σας. Εφ' όσον έχετε αρκετό κόκκαλο στον τομέα του ελλείποντος δοντιού για να διευκολύνετε το αγκυροβόλιο των μοσχευμάτων, αυτή η διαδικασία μπορεί να παραγάγει τα τεράστια αποτελέσματα. Εάν δεν έχετε αρκετό κόκκαλο για αυτόν το λόγο, ένα εμβόλιο κόκκαλων μπορεί να είναι απαραίτητο.

Όταν ελλείπων ένα δόντι, ο καλλυντικός οδοντίατρός σας μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα βατραχοπέδιλο για να γεμίσει το διάστημα. Ένα βατραχοπέδιλο είναι ένα ψεύτικο δόντι για να πάρει προσωρινά τη θέση ενός ελλείποντος δοντιού προτού να τοποθετηθεί η μόνιμη κορώνα στο μόσχευμα. Ένα βατραχοπέδιλο μπορεί να συνδεθεί μέσω είτε ενός καλωδίου είτε ενός πλαστικού κομματιού που ταιριάζει στη στέγη του στόματός σας. Τα βατραχοπέδιλα προορίζονται να είναι μια προσωρινή λύση αναμένοντας τη μόνιμη κορώνα που τοποθετείται στο μόσχευμά σας.

Εάν χάνετε ένα δόντι ή τα όλα δόντια σας, τα μοσχεύματα μπορούν καλά να είναι για σας. Εφ' όσον έχετε αρκετό κόκκαλο στον τομέα του ελλείποντος δοντιού για να διευκολύνετε το αγκυροβόλιο των μοσχευμάτων, αυτή η διαδικασία μπορεί να παραγάγει τα τεράστια αποτελέσματα. Εάν δεν έχετε αρκετό κόκκαλο για αυτόν το λόγο, ένα εμβόλιο κόκκαλων μπορεί να είναι απαραίτητο. Μια διαδικασία το κόκκαλο είναι γνωστή ως μπόλιασμα κόκκαλων. Το μπόλιασμα κόκκαλων είναι κοινό με τα οδοντικά μοσχεύματα. Το κόκκαλο που χρησιμοποιείται είναι ένας από τρεις τύπους. Το προτιμημένο κόκκαλο για να χρησιμοποιήσει λαμβάνεται από άλλες περιοχές του στόματός σας ή συλλέγεται σε μια συσκευή αναρρόφησης καθώς η διάτρηση των περιοχών για τα οδοντικά μοσχεύματα εμφανίζεται. Μερικές φορές το κόκκαλο λαμβάνεται από τις περιοχές όπως ένα ισχίο (αυτό απαιτεί έναν ορθοπεδικό χειρούργο και ένα λειτουργούν δωμάτιο). Η τρίτη πηγή για το αναγκαίο κόκκαλο είναι ένας συνθετικός τύπος. Αυτό είναι ο λιγότερος προτιμημένος τύπος κόκκαλου για να χρησιμοποιηθεί για αυτήν την διαδικασία.
Οδοντοστοιχίες δοντιών

Οι οδοντοστοιχίες είναι μετακινούμενες αντικαταστάσεις για τα ελλείποντα δόντια που γίνονται χαρακτηριστικά από μια ακρυλική ρητίνη που ενσωματώνουν κατά περιόδους την πορσελάνη ή το μέταλλο για την πρόσθετη δομική υποστήριξη.

Αυτή η διαδικασία πρέπει να συζητηθεί λεπτομερώς με τον οδοντίατρό σας δεδομένου ότι υπάρχουν διάφοροι προσωπικοί και ιατρικοί παράγοντες για να λάβουν υπόψη. Μπορείτε αντ' αυτού να είστε υποψήφιος για τις οδοντικές γέφυρες και τα οδοντικά μοσχεύματα ως προαιρετικές διαδικασίες.

Η διαδικασία οδοντοστοιχιών καθιέρωσης αρχίζει με μια εντύπωση δαγκωμάτων κεριών του στόματός σας που θα δώσει τις επίπονες μετρήσεις οδοντιάτρων σας. Ένας δοκιμή-επάνω διορισμός θα τελειοποιήσει το χρώμα, τη μορφή, και την συνήθεια-τακτοποίηση τόνων. Αφότου κατασκευάζονται οι τελικές οδοντοστοιχίες σας, θα τοποθετηθούν και θα ενημερωθούν για την απαραίτητη προσοχή τους.
Καλλυντικοί καπλαμάδες δοντιών

Αυτό το τμήμα της καλλυντικής περιοχής πληροφοριών οδοντιατρικής μας παρέχει σε σας κάποιο υπόβαθρο στους οδοντικούς καπλαμάδες, και σύνθετοι καπλαμάδες και καπλαμάδες πορσελάνης. Οι οδοντικοί καπλαμάδες, αποκαλούμενοι μερικές φορές καπλαμάδες δοντιών, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να διορθώσουν και τα προβλήματα χρώματος και μορφής.

Υπάρχουν διάφορες διορθώσεις που μπορείτε να κάνετε στο χρώμα των δοντιών σας καθώς επίσης και τη μορφή των δοντιών σας! Μερικές από τις αιτίες του αποχρωματισμού δοντιών λεκιάζουν, γηράσκων, χημική ζημία, ασθένεια, φάρμακο, και γενετική. Οι οδοντικοί καπλαμάδες (καπλαμάδες δοντιών) χρησιμοποιούνται για να διορθώσουν και το χρώμα και τη μορφή των δοντιών.

Οι οδοντικοί καπλαμάδες (μερικές φορές αποκαλούμενοι τους καπλαμάδες πορσελάνης ή οδοντικά φύλλα πλαστικού πορσελάνης) είναι wafer-thin, επί παραγγελία κοχύλια των δόντι-χρωματισμένων υλικών με σκοπό να καλύψουν την μπροστινή επιφάνεια των δοντιών. Αυτά τα κοχύλια συνδέονται με το μέτωπο των δοντιών που αλλάζουν το χρώμα, τη μορφή, το μέγεθος ή το μήκος τους και με συνέπεια μια βελτιωμένη εμφάνιση.

Ο αποχρωματισμός σμάλτων δοντιών μπορεί να προκληθεί από το λέκιασμα, τη γήρανση, ή τη χημική ζημία στα δόντια. Μερικές από τις πιό κοινές αιτίες του αποχρωματισμού δοντιών είναι φάρμακα, καφές, τσάι ή τσιγάρα. Οι άνθρωποι που πίνουν τα σημαντικά ποσά μη αλκοολούχων ποτών κόλας μπορούν να δοκιμάσουν το παρόμοιο λέκιασμα.
Σύνδεση δοντιών

Μια πολύ ήπια λύση χαρακτικής εφαρμόζεται στα δόντια σας για να δημιουργήσει τις πολύ μικρές ρωγμές στη δομή σμάλτων του δοντιού. Αυτές οι μικρές ρωγμές παρέχουν μια ελαφρώς τραχιά επιφάνεια που επιτρέπει σε μια ανθεκτική ρητίνη για να συνδέσουν τα υλικά με τα δόντια σας. Η ρητίνη τοποθετείται έπειτα στο δόντι σας και το μεγάλης έντασης φως θεραπεύει τις ρητίνες επάνω στην επιφάνεια του δοντιού σας - με κάθε μεμονωμένο στρώμα της ρητίνης που σκληραίνει ακριβώς στα πρακτικά. Όταν το τελευταίο παλτό εφαρμοστεί στο δόντι σας, το συνδεμένο υλικό είναι έπειτα γλυπτό για να εγκαταστήσει το δόντι σας και λεπτά γυαλισμένος.

Η ρητίνη έρχεται σε πολλές σκιές έτσι ώστε μπορούμε να την ταιριάξουμε με τα φυσικά δόντια σας. Λόγω των στρωμάτων σχετικών, αυτή η διαδικασία θα πάρει ελαφρώς περισσότερο από τις παραδοσιακές ασημένιες γαρνιτούρες επειδή τα πολλαπλάσια στρώματα του συνδέοντας υλικού εφαρμόζονται. Χαρακτηριστικά να συνδέσει διαρκεί μια ώρα σε δύο ώρες ανάλογα με την ιδιαίτερη περίπτωσή σας.

Είστε καλός υποψήφιος για τη σύνδεση δοντιών, εάν έχετε κοντά, μικρά χάσματα μεταξύ των μπροστινών δοντιών σας, ή εάν έχετε πελεκήσει ή έχετε ραγίσει τα δόντια, μπορείτε να είστε υποψήφιος για τη σύνδεση. Η σύνδεση χρησιμοποιείται επίσης για τους ασθενείς που έχουν αποχρωματίσει τα δόντια, τα ανώμαλα δόντια, την υποχώρηση γόμμας ή την αποσύνθεση δοντιών. Το συνδέοντας υλικό είναι πορώδες, έτσι οι καπνιστές θα διαπιστώσουν ότι η σύνδεσή τους θα κιτρινίσει. Εάν σκέφτεστε είστε υποψήφιος για τη σύνδεση, το συζητάτε με τον οδοντίατρό σας.
Οδοντικές γέφυρες

Στις περιοχές του στόματός σας που είναι κάτω από τη λιγότερη πίεση, όπως τα μπροστινά δόντια σας, μια cantilever γέφυρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Cantilever οι γέφυρες χρησιμοποιούνται όταν υπάρχουν δόντια μόνο σε μια πλευρά του ανοιχτού χώρου. Οι γέφυρες μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνό σας ασθένειας γόμμας, να βοηθήσουν να διορθώσουν μερικά ζητήματα δαγκωμάτων και να βελτιώσουν ακόμη και την ομιλία σας. Οι γέφυρες απαιτούν τη δέσμευσή σας για τη σοβαρή προφορική υγιεινή, αλλά θα διαρκέσουν τόσο πολλά δέκα έτη ή περισσότερο.

Εάν εσείς ένα διάστημα από ένα ελλείπον δόντι, μια γέφυρα θα είναι επί παραγγελία για να συμπληρώσει το διάστημα με ένα ψεύτικο δόντι. Το ψεύτικο δόντι συνδέεται από τη γέφυρα με τα δύο άλλα δόντια γύρω από το διάστημα - γεφυρώνοντας τους από κοινού.

Ο καλλυντικός οδοντίατρός σας θα προετοιμάσει τα δόντια σας από κάθε πλευρά του διαστήματος για το ψεύτικο δόντι. Θα σας δοθεί ένα ήπιο αναισθητικό σε ναρκωμένο η περιοχή, και ο καλλυντικός οδοντίατρος θα αφαιρέσει μια περιοχή κάθε συναρμογής (δόντια από κάθε πλευρά του διαστήματος) που προσαρμόζει για το πάχος της κορώνας. Όταν αυτά τα δόντια έχουν ήδη τις γαρνιτούρες, μέρος της πλήρωσης μπορεί να αφεθεί σε ισχύ για να βοηθήσει ως ίδρυμα για την κορώνα.
Αναδιαμόρφωση δοντιών

Για τα άτομα που έχουν πελεκήσει, που ραγίζονται ή που διαμορφώνονται τα ακανόνιστα δόντια, οδοντική χάραξη περιγράμματος και αναδιαμόρφωση μπορούν να είναι ακριβώς το εισιτήριο για ένα ομορφότερο χαμόγελο.

Το δόντι που αναδιαμορφώνει, ή που περιγράφει, είναι μια από λίγες στιγμιαίες επεξεργασίες τώρα διαθέσιμες στην καλλυντική οδοντιατρική. Η οδοντική αναδιαμόρφωση και η χάραξη περιγράμματος είναι μια διαδικασία για να διορθώσουν τα στριμμένα δόντια, τα πελεκημένα δόντια, τα ραγισμένα δόντια ή ακόμα και τα επικαλύπτοντας δόντια σε μόνο μια σύνοδο.

Η οδοντική αναδιαμόρφωση και η χάραξη περιγράμματος είναι μια διαδικασία για να διορθώσουν τα στριμμένα δόντια, τα πελεκημένα δόντια, τα ραγισμένα δόντια ή ακόμα και τα επικαλύπτοντας δόντια σε μόνο μια σύνοδο. Αυτή η διαδικασία είναι ακόμη και υποκατάστατο των στηριγμάτων υπό ορισμένες συνθήκες. Αυτό είναι επίσης μια διαδικασία των λεπτών αλλαγών. Μερικά χιλιοστόμετρα της μείωσης και μερικά χιλιοστόμετρα δόντι-χρωματισμένος μπορούν να δημιουργήσουν ένα όμορφο χαμόγελο όταν εκτελείται από έναν καλλυντικό οδοντίατρο, χωρίς την ταλαιπωρία σε σας. Το δόντι που αναδιαμορφώνει, ή η οδοντική χάραξη περιγράμματος, χρησιμοποιείται συνήθως για να αλλάξει το μήκος, τη μορφή ή τη θέση των δοντιών σας.

Η χάραξη περιγράμματος των δοντιών μπορεί επίσης να βοηθήσει τα σωστά μικρά προβλήματα με το δάγκωμα. Είναι κοινό για τη σύνδεση που συνδυάζεται με το δόντι που αναδιαμορφώνει για να επιτύχει ένα όμορφο χαμόγελο. Υπάρχουν πραγματικά διάφοροι τρόποι να αλλαχτεί η εμφάνιση των δοντιών σας. Πολλές φορές αυτές οι διάφορες διαδικασίες συνδυάζονται με τους διαφορετικούς τρόπους να παραδώσουν ότι χαμόγελο των ονείρων σας.
Οδοντικές κορώνες

Ο καλλυντικός οδοντίατρός σας θα είναι σε θέση συνήθως στις προβληματικές περιοχές σημείων στο στόμα σας που μόλυβδος δυνάμεων στη ζημία δοντιών και μια ανάγκη για τις κορώνες. Τα σχέδια μασήματος διαδραματίζουν έναν μεγάλο ρόλο επίσης. Με επιλεκτικά να αλέσει τις άκρες των μέσων και πίσω δοντιών σας (αποκαλούμενων cusps) θα αλλάξει το δάγκωμά σας για να μειώσει την πίεση στα δόντια -κινδύνου.

Να είστε βέβαιος να συζητήσει με τον καλλυντικό οδοντίατρό σας ότι το χρώμα τσιμέντου που χρησιμοποιείται για τη μόνιμη κορώνα σας θα είναι το ίδιο όπως χρησιμοποιείται για την προσωρινή κορώνα σας. Μια δοκιμή στην κόλλα χρησιμοποιείται για αυτόν το λόγο. Το χρώμα του τσιμέντου έχει επιπτώσεις στο γενικό χρώμα μιας κορώνας πορσελάνης, έτσι αυτό πρέπει να συζητηθεί πολύ πριν να τοποθετηθεί η προσωρινή κορώνα σας.

Σε μερικές περιπτώσεις ο καλλυντικός οδοντίατρός σας μπορεί να επιλέξει να χρησιμοποιήσει ένα βατραχοπέδιλο αντί μιας προσωρινής κορώνας. Ένα βατραχοπέδιλο είναι ένα ψεύτικο δόντι για να πάρει προσωρινά τη θέση ενός ελλείποντος δοντιού προτού να τοποθετηθεί η μόνιμη κορώνα. Ένα βατραχοπέδιλο μπορεί να συνδεθεί μέσω είτε ενός καλωδίου είτε ενός πλαστικού κομματιού που ταιριάζει στη στέγη του στόματός σας. Τα βατραχοπέδιλα προορίζονται να είναι μια προσωρινή λύση αναμένοντας τη μόνιμη κορώνα.
Αποκατάσταση δοντιών

Η αποκατάσταση δοντιών ολοκληρώνεται με διάφορες διαφορετικές διαδικασίες και γίνεται συνήθως στα παιδιά και τους εφήβους όταν αρχίζουν τα μόνιμα δόντια τους μέσα. Τα στριμμένα δόντια, συσσωρευμένα δόντια, και overbites ακόμα και και underbites μπορούν να αντιμετωπιστούν με τα διάφορα δόντια ισιώνοντας τις τεχνικές. Ενώ θεωρούνται καλλυντική διαδικασία, μερικοί άνθρωποι απαιτούν τα δόντια ισιώνοντας για τα δόντια τους ευθυγραμμίζονται κατά τέτοιο τρόπο ώστε το μάσημα είναι δυνατό. Τα αυστηρά overbites και underbites μπορούν να οδηγήσουν κατά σοβαρές συνέπειες με την πάροδο του χρόνου, και ακόμη και τα υπερβολικά συσσωρευμένα δόντια μπορούν να σημάνουν τα προβλήματα υγείας για το στόμα.

Το Invisalign είναι μια από τις νεώτερες μεθόδους αποκατάστασης δοντιών και είναι εξαιρετικά δημοφιλές με τους ενηλίκους. Σύσταση από μια σαφή φόρμα που είναι φοριέται σχεδόν αόρατη όταν, Invisalign χρησιμοποιεί μια σειρά φορμών που ωθούν βαθμιαία τα δόντια στην επιθυμητή μορφή. Το Invisalign δεν κοστίζει σημαντικά περισσότερο από τα τυποποιημένα orthodontic στηρίγματα, αλλά δεν μπορεί να διορθώσει ένα overbite ή underbite και είναι μόνο μια καλή επιλογή για τη δευτερεύουσα αποκατάσταση. Το Invisalign δεν είναι όπως αποτελεσματικό σε σημαντικά προβλήματα, τα οποία μπορούν να απαιτήσουν τα τυποποιημένα στηρίγματα.

Κάποια τρυφερότητα και soreness πρέπει να αναμένονται με οποιαδήποτε μέθοδο δοντιών ισιώνοντας, ιδιαίτερα σύντομα αφότου γίνεται μια ρύθμιση. Το κόκκαλο σε μια πλευρά κάθε φατνίου δοντιού θα συμπιεστεί, και την άλλη πλευρά πρέπει να γεμίσουν μέσα με το νέο κόκκαλο ως κινήσεις δοντιών μέσω του σαγονιού. Τα τυποποιημένα orthodontic στηρίγματα μπορούν να προκαλέσουν την επιφανειακή ενόχληση στο εσωτερικό του στόματος, ένα σύμπτωμα που μπορεί να μειωθεί με gargles αλμυρού ύδατος και ένα μαλακό κερί στην επιφάνεια των υποστηριγμάτων. Οι αυστηρές παρενέργειες στην αποκατάσταση δοντιών είναι σχεδόν ανήκουστες, και η διαδικασία θεωρείται πολύ ασφαλής.
Υγεία δοντιών. Dental care.


Ερμηνεία όρων

Καπλαμάς


Οδοντικά μοσχεύματα


Οδοντικές γαρνιτούρες


Οδοντοστοιχίες


αναισθησία


γέφυρα


λεύκανση δοντιών


οδοντικές κοιλότητες


οδοντική κορώνα


πορσελάνη


στοματολογία


Dental health improvement at modern clinic


 

 

 

 

 Πληροφορίες στο παρόν έγγραφο περίπου Dental care ονομασμένος Υγεία δοντιών είναι για το τέλος - χρήση του χρήστη μόνο και δεν μπορεί να πωληθεί, να ανακατανεμηθεί ή ειδάλλως να χρησιμοποιηθεί για εμπορικούς λόγους. Οι πληροφορίες είναι μια εκπαιδευτική ενίσχυση μόνο. Δεν προορίζεται ως ιατρικές συμβουλές για τους ιδιαίτερες όρους ή τις μεταχειρήσεις Dental care. Επιπλέον, η κατασκευή και η διανομή των βοτανικών ουσιών δεν είναι ρυθμίζω τώρα στις Ηνωμένες Πολιτείες, και κανένα ποιοτικό πρότυπο δεν υπάρχει αυτήν την περίοδο όπως την ιατρική εμπορικού σήματος και τη γενική ιατρική. Συζήτηση για Dental care στο γιατρό, τη νοσοκόμα ή το φαρμακοποιό σας πριν μετά από οποιαδήποτε ιατρική θεραπευτική αγωγή που βλέπει εάν είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για σας.

© Copyright 2007 Service Ring of Brazilia, Dental care department.


1

[Hide Window]
This page is an archived page courtesy of the geocities archive project 
Report this page