Woman health. Η εμμηνόπαυση είναι ένας χρόνος των αλλαγών. Find new job. Fresh job offers. Publish your resume.

Page archived courtesy of the Geocities Archive Project https://www.geocitiesarchive.org
Please help us spread the word by liking or sharing the Facebook link below :-)
by Czech

by German

by English

by Spanish

by French

by Greek

by Italian

by Dutch

by Portuguese

by SwedishΗ εμμηνόπαυση είναι ένας χρόνος των αλλαγών home page

 Η εμμηνόπαυση είναι ένας χρόνος των αλλαγών

 

 

Woman health. Η εμμηνόπαυση είναι ένας χρόνος των αλλαγών.

 

 

 

 

Οι περισσότερες γυναίκες σκέφτονται την εμμηνόπαυση ως χρόνος της ζωής όταν τελειώνουν οι εμμηνορροϊκές περίοδοί τους. Αυτό εμφανίζεται συνήθως κατά τη διάρκεια της μέσης ηλικίας, όταν δοκιμάζουν επίσης οι γυναίκες άλλες ορμονικές και φυσικές αλλαγές. Για αυτόν τον λόγο, η εμμηνόπαυση καλείται μερικές φορές «αλλαγή της ζωής».

Ποιοι γιατροί καλούν επίσημα την εμμηνόπαυση είναι ένα γεγονός - συγκεκριμένα, το σημείο στο οποίο παίρνετε την τελευταία εμμηνορροϊκή περίοδό σας. Αυτή η μόνιμη διακοπή της εμμηνόρροιας χαρακτηρίζεται συνήθως μέχρι 12 διαδοχικούς μήνες της κατοχής καμίας περιόδου. Οι περισσότερες γυναίκες δοκιμάζουν την εμμηνόπαυση από 40 έως 58 ετών, με μια μεσαία ηλικία 51.4 έτη.

Μια γυναίκα λέγεται ότι είναι στην εμμηνόπαυση αφότου έχει πάει για ένα πλήρες έτος χωρίς περιόδους. Ενώ οι περισσότερες γυναίκες στις Ηνωμένες Πολιτείες περνούν από την εμμηνόπαυση γύρω από ηλικία 51, ένας μικρός αριθμός θα δοκιμάσει την εμμηνόπαυση από την ηλικία 40 ή τόσο αργά όσο η πρόσφατη δεκαετία του '50 τους. Σπάνια, η εμμηνόπαυση εμφανίζεται μετά από την ηλικία 60. Όταν η εμμηνόπαυση εντοπίζεται πριν από την ηλικία 40, θεωρείται ανώμαλη ή πρόωρη εμμηνόπαυση.

Στις γυναίκες, οι ωοθήκες παράγουν το θηλυκές οιστρογόνο και την προγεστερόνη ορμονών. Το οιστρογόνο και η προγεστερόνη ελέγχουν τις περιόδους μιας γυναίκας και άλλες διαδικασίες στο σώμα της. Καθώς μια γυναίκα πλησιάζει την εμμηνόπαυση, οι ωοθήκες της κάνουν βαθμιαία όλο και λιγότερο αυτών των ορμονών.

Το Perimenopause, επίσης γνωστό ως κλιμακτήριο, περιλαμβάνει το χρόνο πριν από την εμμηνόπαυση όταν αρχίζουν να εμφανίζονται οι ορμονικές και βιολογικές αλλαγές και τα φυσικά συμπτώματα. Αυτή η περίοδος διαρκεί για έναν μέσο όρο τριών έως πέντε ετών.

Μερικές γυναίκες δεν έχουν οποιαδήποτε συμπτώματα κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης ή έχουν μόνο μερικά συμπτώματα. Άλλοι αναπτύσσουν τη διατάραξη και ακόμη και τα αυστηρά, βλαβερά συμπτώματα. Οι μελέτες των γυναικών σε όλο τον κόσμο προτείνουν ότι οι διαφορές στον τρόπο ζωής, τη διατροφή και τη δραστηριότητα μπορούν να διαδραματίσουν έναν ρόλο στη δριμύτητα και ο τύπος γυναικών συμπτωμάτων έχει κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης. Τα συμπτώματα μπορούν να παρατηρηθούν για αρκετούς μήνες στα έτη πριν από την τελευταία εμμηνορροϊκή περίοδο και μπορούν να συνεχιστούν για αρκετά έτη κατόπιν.

Μια γυναίκα μπορεί να έχει τις ανώμαλες περιόδους γιατί αρκετοί μήνες στα έτη πριν από τις περιόδους της σταματούν τελικά. Οποιαδήποτε κολπική αιμορραγία που αναπτύσσεται μετά από ένα έτος καμίας περιόδου είναι ανώμαλη και πρέπει να αξιολογηθεί από έναν γιατρό.

Ο ύπνος συχνά ενοχλείται από τις νυχτερινές καυτές λάμψεις. Μια μακροπρόθεσμη έλλειψη ύπνου μπορεί να οδηγήσει στις αλλαγές στις διαθέσεις και τις συγκινήσεις. Οι χημικές αλλαγές που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης δεν αυξάνουν τον κίνδυνο κατάθλιψης. Εντούτοις, πολλές γυναίκες δοκιμάζουν σημαντική ζωή αλλάζουν κατά τη διάρκεια της μέσης ηλικίας τους συμπεριλαμβανομένων των διαταραχών εμμηνόπαυσης και ύπνου, οι οποίες μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο την κατάθλιψη.

Μερικές γυναίκες εκθέτουν την οξυθυμία ή άλλες αλλαγές διάθεσης. Η οξυθυμία προκαλείται συνήθως από το φτωχό ύπνο ως αποτέλεσμα των νυχτερινών καυτών λάμψεων. Διάφορες γυναίκες, εντούτοις, δεν αισθάνονται οξύθυμες.

Πριν από την εμμηνόπαυση, οι γυναίκες έχουν τα χαμηλότερα ποσοστά επίθεσης και κτυπήματος καρδιών από τους άνδρες. Μετά από την εμμηνόπαυση, εντούτοις, το ποσοστό καρδιακών παθήσεων στις γυναίκες συνεχίζει να αυξάνεται και είναι ίσο με αυτού των ανδρών μετά από την ηλικία 65.

Επειδή οι γυναίκες μπορούν ακόμα να γίνουν έγκυες ενώ είναι perimenopausal, οι γιατροί μπορούν να κάνουν μια δοκιμή εγκυμοσύνης όταν οι περίοδοι μιας γυναίκας γίνονται ανώμαλες, σπάνιες ή ελαφριές. Σε μερικές περιπτώσεις, μια εξέταση αίματος για τα επίπεδα θυλάκιο-υποκινώντας ορμόνης (FSH) μπορεί να συστηθεί. Τα επίπεδα FSH είναι κανονικά υψηλά στην εμμηνόπαυση, τόσο τα υψηλά επίπεδα FSH μπορούν να βοηθήσουν να επιβεβαιώσουν ότι μια γυναίκα είναι στην εμμηνόπαυση.

Διάφορα φάρμακα χρησιμοποιούνται για να μεταχειριστούν τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης. Ο τύπος φαρμάκου που απαιτείται είναι μια περίπλοκη απόφαση και κάθε γυναίκα πρέπει να συζητήσει το ζήτημα με το γιατρό της. Η επεξεργασία θα εξαρτηθεί από ποια συμπτώματα είναι τα ενοχλητικότερα και πόσο ενοχλητικά είναι.

Το οιστρογόνο που λαμβάνεται ως χάπι ή που εφαρμόζεται στο δέρμα ως μπάλωμα μπορεί να μειώσει τις καυτές λάμψεις, τις διαταραχές ύπνου, τις αλλαγές διάθεσης και την κολπική ξηρότητα. Το οιστρογόνο μπορεί να οριστεί μόνο όταν μια γυναίκα δεν έχει πλέον τη μήτρα της. Ένας συνδυασμός οιστρογόνου και προγεστερόνης χρησιμοποιείται όταν έχει ακόμα μια γυναίκα τη μήτρα της. Η προγεστερόνη είναι απαραίτητη για να ισορροπήσει την επίδραση του οιστρογόνου στη μήτρα και να αποτρέψει τις αλλαγές που μπορούν να οδηγήσουν στο μητρικό καρκίνο.

Εντούτοις, τα πρόσφατα στοιχεία έχουν δείξει ότι υπάρχουν μερικοί κίνδυνοι που συνδέονται με τη χρήση αυτών των φαρμάκων. Η θεραπεία οιστρογόνου μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων, του κτυπήματος, του καρκίνου του μαστού και θρόμβων αίματος σε έναν μικρό αριθμό γυναικών. Αφ' ενός, αποτρέπει τα σπασίματα και μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου κόλου. Επομένως, η απόφαση να χρησιμοποιηθεί η θεραπεία αντικατάστασης ορμονών για να μεταχειριστεί τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης είναι μια μεμονωμένη απόφαση. Μια γυναίκα πρέπει να μιλήσει στο γιατρό της για τους κινδύνους και τα οφέλη θεραπείας αντικατάστασης ορμονών για την.

Όλες οι μετεμμηνοπαυστικές γυναίκες που έχουν οστεοπόρωση ή είναι σε κίνδυνο οστεοπόρωσης πρέπει να πάρουν τα συμπληρώματα ασβεστίου και βιταμινών d. Η συνηθισμένη συνιστώμενη συμπληρωματική δόση είναι 1.000 χιλιοστόγραμμα του ανθρακικού άλατος ασβεστίου (που λαμβάνεται με τα γεύματα) ή του κιτρικού άλατος ασβεστίου καθημερινά. Είναι καλύτερο να ληφθεί αυτό ως 500 χιλιοστόγραμμα δύο φορές την ημέρα. Οι γυναίκες χρειάζονται επίσης 800 διεθνείς μονάδες της βιταμίνης d καθημερινά.

Η εμμηνόπαυση είναι ένας χρόνος των αλλαγών. Woman health.


Όροι και ορισμοί

Chlorella


PMS


Perimenopause


Ανησυχία


Εμμηνόπαυση


Οιστρογόνο


Προγεστερόνη


βιοψία


κατάθλιψη


κλιμακτήριος


οιστρογόνο


ορμόνη


οστεοπόρωση


πίεση


προγεστερόνη


προεμμηνορροϊκό σύνδρομο


τεστοστερόνη


Find new job. Fresh job offers. Publish your resume.


 

 Sitemap

Πληροφορίες στο παρόν έγγραφο περίπου Woman health ονομασμένος Η εμμηνόπαυση είναι ένας χρόνος των αλλαγών είναι για το τέλος - χρήση του χρήστη μόνο και δεν μπορεί να πωληθεί, να ανακατανεμηθεί ή ειδάλλως να χρησιμοποιηθεί για εμπορικούς λόγους. Οι πληροφορίες είναι μια εκπαιδευτική ενίσχυση μόνο. Δεν προορίζεται ως ιατρικές συμβουλές για τους ιδιαίτερες όρους ή τις μεταχειρήσεις Woman health. Επιπλέον, η κατασκευή και η διανομή των βοτανικών ουσιών δεν είναι ρυθμίζω τώρα στις Ηνωμένες Πολιτείες, και κανένα ποιοτικό πρότυπο δεν υπάρχει αυτήν την περίοδο όπως την ιατρική εμπορικού σήματος και τη γενική ιατρική. Συζήτηση για Woman health στο γιατρό, τη νοσοκόμα ή το φαρμακοποιό σας πριν μετά από οποιαδήποτε ιατρική θεραπευτική αγωγή που βλέπει εάν είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για σας.

© Copyright 2007 Education Association of Canada, Woman health department.1