Woman health. Η περίοδος εμμηνόπαυσης. Get your implants in czech dental clinic


on Czech about Η περίοδος εμμηνόπαυσης
Czech

on German about Η περίοδος εμμηνόπαυσης
German

on English about Η περίοδος εμμηνόπαυσης
English

on Spanish about Η περίοδος εμμηνόπαυσης
Spanish

on French about Η περίοδος εμμηνόπαυσης
French

on Greek about Η περίοδος εμμηνόπαυσης
Greek

on Italian about Η περίοδος εμμηνόπαυσης
Italian

on Dutch about Η περίοδος εμμηνόπαυσης
Dutch

on Portuguese about Η περίοδος εμμηνόπαυσης
Portuguese

on Swedish about Η περίοδος εμμηνόπαυσης
SwedishΗ περίοδος εμμηνόπαυσης home page

 Η περίοδος εμμηνόπαυσης

 

 

Woman health. Η περίοδος εμμηνόπαυσης.

 

 

 

 

Οι περισσότερες γυναίκες σκέφτονται την εμμηνόπαυση ως χρόνος της ζωής όταν τελειώνουν οι εμμηνορροϊκές περίοδοί τους. Αυτό εμφανίζεται συνήθως κατά τη διάρκεια της μέσης ηλικίας, όταν δοκιμάζουν επίσης οι γυναίκες άλλες ορμονικές και φυσικές αλλαγές. Για αυτόν τον λόγο, η εμμηνόπαυση καλείται μερικές φορές «αλλαγή της ζωής».

Καθώς τα επίπεδα ορμονών πέφτουν, το σχέδιο μιας γυναίκας της εμμηνορροϊκής αιμορραγίας γίνεται συνήθως ανώμαλο. Πολλές γυναίκες ζουν τις ελαφριές, πηδημένες ή πρόσφατες περιόδους για αρκετούς μήνες σε ένα έτος πριν από τη στάση περιόδων τους συνολικά. Μερικές γυναίκες μπορούν να δοκιμάσουν την βαρύς-από-κανονική αιμορραγία. Είναι σημαντικό να συνειδητοποιηθεί ότι έως ότου η εμμηνόπαυση είναι πλήρης, μια γυναίκα μπορεί ακόμα να γίνει έγκυος ακόμα και όταν οι περίοδοι είναι ελαφριές ή λειμμένες.

Σαν πτώση επιπέδων οιστρογόνου, η φυσική μείωση λιπαντικών του κόλπου. Η επένδυση του κόλπου γίνεται βαθμιαία λεπτύτερη και λιγότερο ελαστική (λιγότερο ικανός να τεντώσει). Αυτές οι αλλαγές μπορούν να αναγκάσουν το φύλο για να είναι ανήσυχο ή επίπονο. Μπορούν επίσης να οδηγήσουν στην ανάφλεξη στον κόλπο γνωστό ως ατροφικό vaginitis. Αυτές οι αλλαγές μπορούν να καταστήσουν μια γυναίκα πιθανότερη να αναπτύξει τις κολπικές μολύνσεις από τις μολύνσεις ζύμης ή βακτηριακό overgrowth και ουρικών κομματιών.

Ο ύπνος συχνά ενοχλείται από τις νυχτερινές καυτές λάμψεις. Μια μακροπρόθεσμη έλλειψη ύπνου μπορεί να οδηγήσει στις αλλαγές στις διαθέσεις και τις συγκινήσεις. Οι χημικές αλλαγές που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης δεν αυξάνουν τον κίνδυνο κατάθλιψης. Εντούτοις, πολλές γυναίκες δοκιμάζουν σημαντική ζωή αλλάζουν κατά τη διάρκεια της μέσης ηλικίας τους συμπεριλαμβανομένων των διαταραχών εμμηνόπαυσης και ύπνου, οι οποίες μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο την κατάθλιψη.

Μερικές γυναίκες εκθέτουν την οξυθυμία ή άλλες αλλαγές διάθεσης. Η οξυθυμία προκαλείται συνήθως από το φτωχό ύπνο ως αποτέλεσμα των νυχτερινών καυτών λάμψεων. Διάφορες γυναίκες, εντούτοις, δεν αισθάνονται οξύθυμες.

Δεδομένου ότι τα επίπεδα οιστρογόνου μειώνονται και παραμένουν χαμηλά κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης, ο κίνδυνος την οστεοπόρωση αυξάνεται. Ο κίνδυνος είναι μέγιστος για τις λεπτές, λευκές ή ελαφρύς-ξεφλουδισμένες γυναίκες. Μπορείτε να βοηθήσετε να προλάβετε την οστεοπόρωση με να πάρετε αρκετή βιταμίνη d μέσω του φωτός του ήλιου ή ενός καθημερινού multivitamin, που τρώει μια διατροφή πλούσια σε ασβέστιο και που εκτελεί την κανονική άσκηση. Οι γυναίκες πρέπει να αρχίσουν αυτά τα μέτρα πολύ προτού να αρχίσει η εμμηνόπαυση. Αυτό είναι επειδή οι γυναίκες αρχίζουν να χάνουν τη μάζα κόκκαλων από την ηλικία 30 αλλά τα σπασίματα ως αποτέλεσμα της οστεοπόρωσης δεν εμφανίζονται μέχρι 10 έως 15 έτη μετά από την εμμηνόπαυση.

Κατά την διάρκεια της εμμηνόπαυσης, οι γιατροί συστήνουν συχνά μια μέτρηση πυκνότητας κόκκαλων. Το αποτέλεσμα της δοκιμής μερικές φορές θα ανιχνεύσει την πρόωρη οστεοπόρωση. Συχνότερα το αποτέλεσμα χρησιμοποιείται ως βασική γραμμή για να συγκρίνει το ποσοστό απώλειας κόκκαλων στο μέλλον.

Μια άλλη δοκιμή είναι ενδομήτρια βιοψία. Μια ενδομήτρια βιοψία είναι μια διαδικασία γραφείων στην οποία ένα μικροσκοπικό κομμάτι του ενδομήτριου ιστού από μέσα από τη μήτρα λαμβάνεται και εξετάζεται κάτω από ένα μικροσκόπιο για τα σημάδια του καρκίνου. Αυτή η δοκιμή μπορεί να γίνει όταν έχει μια γυναίκα την ανώμαλη, συχνή ή βαριά αιμορραγία, αλλά δεν συστήνεται συνήθως ως δοκιμή για την εμμηνόπαυση.

Το Perimenopause διαρκεί συνήθως τρία έως πέντε έτη αλλά μπορεί να πάρει μόνο δύο έτη ή τόσο πολλών όπως οκτώ έτη για μερικές γυναίκες. Οι αλλαγές στο σώμα που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης τελευταίας για το υπόλοιπο της ζωής μιας γυναίκας. Εντούτοις οι καυτές λάμψεις βελτιώνονται συνήθως με την πάροδο του χρόνου, γίνοντας λιγότερο συχνές και λιγότερο αυστηρές

Η εμμηνόπαυση είναι ένα φυσικό γεγονός και δεν μπορεί να αποτραπεί. Τα φάρμακα, η διατροφή και η άσκηση μπορούν να αποτρέψουν ή να αποβάλουν μερικά συμπτώματα της εμμηνόπαυσης και να βελτιώσουν την ποιότητα μιας γυναίκας της ζωής καθώς γίνεται παλαιότερη.

Το οιστρογόνο που λαμβάνεται ως χάπι ή που εφαρμόζεται στο δέρμα ως μπάλωμα μπορεί να μειώσει τις καυτές λάμψεις, τις διαταραχές ύπνου, τις αλλαγές διάθεσης και την κολπική ξηρότητα. Το οιστρογόνο μπορεί να οριστεί μόνο όταν μια γυναίκα δεν έχει πλέον τη μήτρα της. Ένας συνδυασμός οιστρογόνου και προγεστερόνης χρησιμοποιείται όταν έχει ακόμα μια γυναίκα τη μήτρα της. Η προγεστερόνη είναι απαραίτητη για να ισορροπήσει την επίδραση του οιστρογόνου στη μήτρα και να αποτρέψει τις αλλαγές που μπορούν να οδηγήσουν στο μητρικό καρκίνο.

Τα φάρμακα όπως το venlafaxine (Effexor) και το paroxetine (Paxil) είναι συχνά η πρώτη επιλογή για τις γυναίκες με τις καυτές λάμψεις που δεν είναι στη θεραπεία αντικατάστασης ορμονών. Ανακουφίζουν τα συμπτώματα των καυτών λάμψεων σε 60% των γυναικών.

Το Gabapentin (Neurontin) συγκρατημένα αποτελεσματικό στη μεταχείρηση των καυτών λάμψεων. Η κύρια παρενέργεια του Gabapentin είναι υπνηλία. Η λήψη του στην ώρα για ύπνο μπορεί να βοηθήσει να βελτιώσει τον ύπνο μειώνοντας τις καυτές λάμψεις.

Όλες οι μετεμμηνοπαυστικές γυναίκες που έχουν οστεοπόρωση ή είναι σε κίνδυνο οστεοπόρωσης πρέπει να πάρουν τα συμπληρώματα ασβεστίου και βιταμινών d. Η συνηθισμένη συνιστώμενη συμπληρωματική δόση είναι 1.000 χιλιοστόγραμμα του ανθρακικού άλατος ασβεστίου (που λαμβάνεται με τα γεύματα) ή του κιτρικού άλατος ασβεστίου καθημερινά. Είναι καλύτερο να ληφθεί αυτό ως 500 χιλιοστόγραμμα δύο φορές την ημέρα. Οι γυναίκες χρειάζονται επίσης 800 διεθνείς μονάδες της βιταμίνης d καθημερινά.

Το φάρμακο Raloxifene (Evista) έχει μερικά από τα ευεργετικά αποτελέσματα του οιστρογόνου χωρίς τον αυξανόμενο κίνδυνο καρκίνου του μαστού. Είναι αποτελεσματικό στην οικοδόμηση της δύναμης κόκκαλων και την παρεμπόδιση των σπασιμάτων.

Calcitonin - ορμόνη που παράγονται το ασβέστιο από το θυροειδή αδένα και βοήθειες το σώμα κρατά και χρησιμοποιεί. Μια ρινική μορφή ψεκασμού αυτού του φαρμάκου χρησιμοποιείται για να βοηθήσει να αποτρέψει την απώλεια κόκκαλων στις γυναίκες σε κίνδυνο. Οι γιατροί μπορούν να ορίσουν calcitonin για να βοηθήσουν να ανακουφίσουν τον πόνο από τα σπασίματα λόγω της οστεοπόρωσης.

Η χρήση των προϊόντων σόγιας στη διατροφή όπως tofu μπορεί να έχει το όφελος για μερικές γυναίκες. Η σόγια έχει τις μικρές ποσότητες phytoestrogens (οιστρογόνα εγκαταστάσεων) που μπορούν να βοηθήσουν να ανακουφίσουν τις καυτές λάμψεις. Οι ερευνητές σκέπτονται ότι η με βάση τη σόγια διατροφή των ιαπωνικών γυναικών διαδραματίζει έναν ρόλο στην παρεμπόδιση των καυτών λάμψεων. Εντούτοις, δεν είναι σαφές εάν οι ιαπωνικές γυναίκες έχουν λιγότερες καυτές λάμψεις ή εάν εκθέτουν αυτό το πρόβλημα λιγότερο συχνά.

Δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ του χρόνου της πρώτης περιόδου μιας γυναίκας και της ηλικίας της στην εμμηνόπαυση. Η ηλικία στην εμμηνόπαυση δεν επηρεάζεται από τη φυλή, το ύψος, τον αριθμό παιδιών ή τη χρήση μιας γυναίκας των προφορικών αντισυλληπτικών.

Η περίοδος εμμηνόπαυσης. Woman health.


Ερμηνεία καθορισμού

Chlorella


PMS


Perimenopause


Ανησυχία


Εμμηνόπαυση


Οιστρογόνο


Προγεστερόνη


βιοψία


κατάθλιψη


κλιμακτήριος


οιστρογόνο


ορμόνη


οστεοπόρωση


πίεση


προγεστερόνη


προεμμηνορροϊκό σύνδρομο


τεστοστερόνη


Get your implants in czech dental clinic


 

 Sitemap

Πληροφορίες στο παρόν έγγραφο περίπου Woman health ονομασμένος Η περίοδος εμμηνόπαυσης είναι για το τέλος - χρήση του χρήστη μόνο και δεν μπορεί να πωληθεί, να ανακατανεμηθεί ή ειδάλλως να χρησιμοποιηθεί για εμπορικούς λόγους. Οι πληροφορίες είναι μια εκπαιδευτική ενίσχυση μόνο. Δεν προορίζεται ως ιατρικές συμβουλές για τους ιδιαίτερες όρους ή τις μεταχειρήσεις Woman health. Επιπλέον, η κατασκευή και η διανομή των βοτανικών ουσιών δεν είναι ρυθμίζω τώρα στις Ηνωμένες Πολιτείες, και κανένα ποιοτικό πρότυπο δεν υπάρχει αυτήν την περίοδο όπως την ιατρική εμπορικού σήματος και τη γενική ιατρική. Συζήτηση για Woman health στο γιατρό, τη νοσοκόμα ή το φαρμακοποιό σας πριν μετά από οποιαδήποτε ιατρική θεραπευτική αγωγή που βλέπει εάν είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για σας.

© Copyright 2007 European Service Ring, Woman health department.1

[Hide Window]
This page is an archived page courtesy of the geocities archive project 
Report this page