Etusivu - Tallista - Asukit - Toiminta - Muuta - Ota yhteyttä


maastotVielä vähän Saippuakuplan maastoista. Meillähän on nimittäin mitä mahtavimmat maastot ja monia maastoreittejä ja polkuja. Kaikki ovat täysin turvallisia ja niitä seuraten ei voi eksyä! Kuten jo esittelyssä mainitsinkin, niin meillä on oma yksityinen uimaranta. Se on Kartanojärven ranta. Tässä ovat siis maastopolkujen kartta ja hieman maastopoluista..

Katso karttaa

Rantatie (oranssi)
Rantatie vie suorinta tietä Kartanojärven uimarannalle. Se kulkee läpi Kartanonjärven metsän. Rantatie on helppokulkuisin maastoreitti ja sopii aloittelijoillekin, talvella sekä kesällä. Kesällä toki reitti on mitä mahtavin, sillä siinä samassa voi käydä vaikkapa uittamassa poniaan kirkkaassa järvivedessä.

Peikkokukkulan polku (vaal.sin.)
Peikkokukkula on pieni kukkula lähellä Tuuliniittyä. Tämä polku ylittää Peikkokukkulan. Se vie aina Peikkokukkulan nuotiopaikalle asti, jossa voi levähtää ja lähteä vaikkapa takaisin tallille tai vaikkapa Tuuliniitylle laukkailemaan.

Kiemurakallion polku (vaal.pun.)
Kiemurakallion polulle päästäkseen, on ensin mentävä vähän matkaa Peikkokukkulan polkua. Kiemurakallio on jyrkkä kallio, jonka pääse jalan ylittämään vain yhdestä kohtaa. Siksi tämä polku onkin haastavin, eikä sovi aloittelijoille. Se tekee silmukan lopussa ja vie sitten takaisin tallille.

Tuulitie (lila)
Tuulitie haarautuu Kiemurakallionpolusta. Se on lyhyt tie metsän laidasta Tuuliniitylle, jossa voi huoletta laukkailla jos polut ovat liian vaikeakulkuisia.

Maastoesterata (keltainen)
Meiltä löytyy myös pitkä maastoesterata, johon kuuluu reilut 15 estettä. Toki kaikkia ei tarvitse hypätä, ja rata on joka kerta hieman erillainen, sillä suuri osa esteistä on rakennettu risuista. Pysyviä esteitäkin on: pieni kahlattava vesieste, hypättävä vesieste, puunrungoista rakennettu okseri, puinen muuri (korkeus säädettävä), puunrungoista rakennettu pysty ja suuri puunrunko. Maastoesterata alkaa Tuulitien lopusta ja päättyy Peikkokallion polulle.

Järviniityn polku (turkoosi)
Tämä polku vie Rantatieltä Järviniityn nuotiopaikalle ja jatkuu Järviniitylle. Järviniitty on toinen suurista niityistämme ja siinä voi vaikkapa kesäisin ottaa aurinkoa ja laukkailla, kuten Tuuliniitylläkin.


1