ETUSIVU  |  TALLIN ESITTELY  |  ASUKKAAT  |  KASVATUS JA TOIMINTA  |  VIERASKIRJA  |  SÄHKÖPOSTI

Pientalli Appelsiini

Vaatimaton tallipihamme  omaa kuuden hevosen punaisen tallin, joka on kunnostettu keväällä 2008. Tallin alkuperäistä komeutta ja vanhanaikaisuutta on yritetty säästää aina somiin pieniin tallihuonetta koristaviin ikkunoihin ja tallin oven yläpuolella koreilevaan hevosenkenkään  asti. Karsinat ovat kooltaan 3x3m sekä yksi 12m² karsina toimii myös varsomiskarsinana. Jokaisesta karsinasta löytyy vesiämpäri, heinäverkko ja ruoka-astia. Kuivikkeina käytetään puruja. Tallin käytävälle saa kiinni yhden hevosen. Pesukarsinaa ei valitettavasti ole, mutta kesähelteillä hevosen peseminen kyllä onnistuu ulkona vesiletkun turvin.

Satulahuone on tilava sekä valoisa ja sen suunnittelemiseen käytettiinkin paljon aikaa. Erilaisia kaappeja ja laatikostoja löytyy itse kullekin ja paikkoja on myös ylimääräisille suitsille ja satuloille. Rehuhuoneessa piileksii kaikki hevosten herkut ja murkinat sekä tietysti ohjeet ja listat, joista selviää jokaisen heposen tarkat ruokintaohjeet. Heinät möllöttävät varastorakennuksessa, jossa ovat myös kottikärryt, talikot sun muut tarpeelliset tavarat. Oleskelutiloissa on iso pöytä, johon kaikki tallilaiset varmasti mahtuvat, jääkaappi, mikro ja keittiötasoja. Paras paljastaa myös kaapissa piilottelevat hevoslehdet, joita voi mielin määrin lueskella kun tylsyys iskee. Kaikkien lehtien ilmestymisnumerot ovat kyllä useamman vuoden takaa, joten uusimpia lehtiä ei taida löytyä.  Jääkaappiin saa vapaasti jättää eväänsä ja mikroa voi myös käyttää, kunhan muistaa korjata jälkensä.

geocities archiveTarhoja on yhteensä neljä, joista kaksi on huomattavasti isompaa. Kaksi laidunta ovat noin parin sadan metrin päässä tallista maastoreitin varrella. Laitumet eivät oikeastaan sijaitse Appelsiinin maalla, vaan ystävällinen naapurimme on luovuttanut itselleen tarpeettomat niittytilkut meidän karvaturvillemme. Laitumilta löytyy vanhat (mutta kunnostetut) juomakaukalot, tarhoilla taas käytetään ämpäritaktiikkaa. Kenttä sijaitsee tarhoja vastapäätä ja on kooltaan 20x60 metriä. Maastoja on paljon monipuolisuudesta puhumattakaan. Maneesia tallilla ei ole eikä tule. Pieni punainen asuintaloni on niin sanottu kakkosasunto tai mökki, miksi sitten sitä haluaakaan kutsua. Toisella "virallisella" tallillani, Rouhimäen hevostilalla, sijaitsee omakotitaloni, jossa useimmiten asun. Onneksi talleilla on välimatkaa vain 6-10 kilometriä ja maastoreittejä pitkin sekin matka lyhenee. Ei kannata kysyä miten jaksan tätä tallilta toiselle poukkoilua - sillä en tiedä itsekkään.

 ______________________________________________________________________________________________

Pienen pieni pientalli Appelsiini

Viereisestä kuvasta näkyy vain osa tallipihastamme. Piirros on suuntaa-antava, eivätkä mittasuhteetkaan ole liiemmin oikein.  Appelsiini siirtyi omistukseeni 23.6.2008.

Saamme olla onnellisia asuessamme näin upeissa maisemissa. Niittyjä, peltoja ja metsiä on enemmän kuin muille jakaa. Naapuritallinamme toimii  Virtuaalitalli Seppele. Sijaintejamme voit vilkaista tästä kartasta.

Suosittelen:
Pilvenpiilon Ratsutila
Bayou d'Armens
RK Golden Horse
Virtuaalitalli Hillava
Stutteri Noka
Aghamora Cottage
Harmorannan hevostalli
Ionic
Tammilehdon talli
Kuuramaan hevostalliVirtuaalitalli, a sim-game stable. Kaiken © Anne R. ellei toisin mainita.


Page archived courtesy of the Geocities Archive Project


1