r. Colorous  VH-48837


geocities mirror

Virallinen nimi: Colorous
Kutsumanimi: Ropsu
Rotu ja sukupuoli: Risteytysponi, ruuna
Syntymätiedot: 7.5.1993
Säkäkorkeus: n. 140cm

Koulutustaso ja painotus: Ko: HeA Re: 100cm Me: 80cm
Omistaja: Anne R./ PT Appelsiini
Hoitaja: ei oteta. 
Rekssk: VH-48837

Historia: Ropsu saapui talliin aurinkoisena heinäkuun 4.päivänä ('08). Olin ostanut ruunan Eeva Mäkiseltä pitkien puhelin keskustelujen sekä lyhyen koeratsastuksen jälkeen. Nuori nainen joutui myymään läheisen poninsa ulkomaahan muuton takia. Eeva on aina tervetullut tervehtimään ruunaa Suomessa käydessään.

 


Colorous, tutummin Ropsu, on veikeä poni niin luonteeltaan kuin ulkonäöltäänkin. Ruohon tupsua aidan ali nyhtävän ruunan vatsa on pohjaton. Ihmisen taskut ja kädet on aina tutkittava jos kaksijalkainen erehtyy liian lähelle. Rauhallinen harjaushetki on pois pyyhitty, kun poni huomaa läheisellä ihmisellä omenan tai rapisevan pussin. Yleensä laiskalla ruunalla on monenlaisia päiviä: hitaita, jolloin ponin ravi on yhtä hidasta kuin käynti eikä eteenpäin pyrkivyydestä ole tietoakaan sekä nopeita, jolloin Ropsu steppaa paikallaan jo raipan kärjen hipaisusta ja menee muodossa kuin parempikin koulukoni.

Useimmiten Ropsu on ihmisystävällinen ja katsellaan sydämiä sulattava karvapallo, joka pahastuu kun hänet ohitetaan ilman minkäänlaisia huomion osoituksia. Ponin paksuharja on oikea hoitajan painajainen ja omistajan unelma, kunhan sitä ei tarvitse itse selvittää. Hoitotilanteissa ruuna seisoo rauhallisesti paikallaan, ellei sitten joku satu rapisuttamaan paperia tai ottamaan repustaan esiin herkullista porkkanaa. Tällöin ponin keskittyminen on täysin muualla kuin hoitajassa. Muuten Ropsu käyttäytyy esimerkillisesti eikä omaa huonoja tallitapoja myöskään varustamisessa.

Ratsastaessa poni saattaa olla hitaampi kuin etana tai sitten korskea ja steppaileva kisaori, riippuen ihan ponin mielialasta sekä ratsastajasta. Kunnolla alkuverryttelyistä asti ratsastettu Ropsu menee helposti muodossa ja kuuntelee ihmistä tarkasti, kunhan muistaa itse olla hereillä eikä unohdu vain istumaan selässä. Huonolla tuulella ruuna saattaa olla hieman vastaan hangoitteleva, mutta lopettaa kun ratsastajan ilmoittaa selkeästi kumpi määrää tahdin.

Ropsu on helppo lastattava ja kuljetettava, joten poni sopii hyvin matkaseuraksi kokemattomammalle hevoselle. Ruuna tulee hyvin toimeen muiden hevosten kanssa, vaikka pientä nahistelua voikin ilmetä. Ruoka-aikoina poni kannattaa jättää rauhaan.

Ropsulla ei ole vielä kilpailtuVirtuaalihevonen, a sim-game horse. Kaiken © Anne R. ellei toisin mainita. Kuva © EVR.


Page archived courtesy of the Geocities Archive Project


1